Erciyes Üniversitesi'nde binlerce personeli ilgilendiriyor: Banka promosyonu ihalesi hayal kırıklığı ile başladı!

Türkiye'nin en başarılı üniversiteleri arasında yer alan Erciyes Üniversitesi'nde binlerce idari ve akademik personeli ilgilendiren promosyon sözleşmesi için çalışmalar devam ediyor. İhaleye ilk gelen teklifler hayal kırıklığına neden oldu.

Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan ve önemli akademik başarılara imza atan Erciyes Üniversitesi'nde binlerce idari ve akademik personeli ilgilendiren maaş promosyonu ihalesi için süreç devam ediyor. Sendika ve üniversite yönetimi bankalar tarafından teklif edilen tutarları yeterli görmezken, bankalar tarafından verilen ilk teklifler üniversite personelleri arasında adeta hayal kırıklığına neden oldu. 

Sendikalardan bankalara çağrı

Türk Sağlık-Sen, Erciyes Üniversitesi Şubesi tarafından yapılan paylaşımda, banka promosyon ihalesinde sağlık çalışanlarının emeğinin yok sayılamayacağı belirtildi. Öte yandan sendika tarafından yapılan açıklamada: ‘’Gerçekleştirilen banka promosyonu ihalesinde sunulan teklifler sağlık çalışanlarının emeği ve fedakarlığı karşısında kabul edilebilir olmaktan son derece uzaktır''  ifadeleri kullanıldı. 

Bankalar ne kadar teklifte bulundu? 

Öte yandan gerçekleştirilen ilk ihale de davet edilen bankalar arasında en yüksek teklifi üniversitenin mevcutta da anlaşmalı olarak faaliyetlerini sürdürdüğü Türkiye Halk Bankası, 65 bin TL olarak teklif etti. Bunu Türkiye Vakıflar Bankası 60 TL ile ve Garanti BBVA, Yapı ve Kredi Bankaları ise 45'er bin TL ile takip etti.

Çalışmalar sürüyor!

Öte yandan edinilen bilgilere göre anlaşmanın 3 yıllık bir süreci kapsayacağı bu süreçte oluşacak işlem hacminin hesaplanandan çok daha yüksek seviyelere ulaşabileceği ve bu nedenle tek seferde en az 100 bin TL tutarında promosyon ödemesi yönünde taleplerin ağırlık kazandığı belirtiliyor. Bankalardan gelen tekliflerin değerlendirilmesi sürecine devam ediliyor.