500 liralık sucuk Kayseri'den çıkınca bakın kaç lira oluyor?

Son dönemde kargo şirketlerinin tarifelerindeki artışlar dikkat çekiyor. Örneğin yakınlarına lezzetli Kayseri sucuğu göndermek isteyen Kayserili bir vatandaş 500 liraya aldığı sucuğu kargoya vermek isteyen vatandaş beklenmedik bir kargo ücretiyle karşılaşıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

500 liralık sucuk Kayseri'den çıkınca bakın kaç lira oluyor?

Kargo ücretlerindeki fiyat artışı Kayserili vatandaşı zor durumda bırakıyor. Kayserili vatandaşlardan kargo ücretlerine tepki yağıyor. Örneğin yakınlarına sucuk göndermek isteyen bir vatandaş 500 liraya sucuğu alırken kargo ücretiyle maliyet oldukça artıyor.

Kayseri'den ürün göndermek isteyen vatandaşlar ürünleri kargoya vermek için ekstra ödeme yapmak zorunda kalıyor. Ancak kargo ücretleri beklenenden çok daha yüksek bir seviyeye çıkıyor. Bireysel gönderim yapmak isteyen vatandaşlar zor durumda kalıyor.

Kayseri'de bir vatandaş yakınlarına sucuk göndermek için aldığı sucuğu kargoya götürdüğünde kargo ücreti karşısında şaşırdığını söyledi.

Vatandaş, ''Şehir dışında yaşayan arkadaşlarıma buradan sucuk aldım. Ardından kargoya götürdüğümde kargo ücretini duyunca çok şaşırdım. Aldığım sucuk 500 lira kargo ücreti ise 400 lira. Kargo ücretlerinin bu kadar yükek olması biz vatandaşları zor durumda bırakıyor.'' dedi.

Yakın arkadaşına çanta göndermek isteyen bir diğer vatandaş ise şunları söyledi: ''Arkadaşıma buradan 450 liralık bir çanta aldım. Kargo ücreti ise 300 lira ödedim. Çanta 750 liraya mal oldu. Bu ücreti duyunca çok şaşırdım. Bunun yerine internetten daha iyi bir çanta alıp arkadaşıma gönderim yapabilirdim.''

Bir başka vatandaş ise, ''Kargo şirketleri anlaşmalı firmalar haricinde bireysel ödemelere çok fazla ücret çıkartıyor. Evet genel olarak her sektörde fiyat artışı mevcut ancak kargo şirketlerindeki bu artış dudak uçuklatır cinsten. Atıyorum bir mağaza poşeti ile gönderim yapacaksam bu 500 lirayı bulabiliyor. Bunların çok havada kalan fiyatlar olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Kayserili vatandaş kargo ücretlerine iyileştirme yapılmasını istiyor.

Son dönemde kargo şirketlerinin uyguladığı ücret artışları, tüketiciler arasında endişe yaratmaya devam ediyor. Kargo şirketlerinin tarifelerindeki artışlar genellikle yakıt fiyatlarındaki artış ve talep patlaması gibi nedenler olarak değerlendiriliyor.

Kargo göndermek isteyen vatandaşlar kargo şirketlerinin resmi internet sitelerinden kargo ücretini hesaplayabilir.