32 ilde oy verme saatleri belirlendi!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla birlikte, 30 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlerde 32 ilde oy verme saatleri güneşin doğuş ve batış saatlerine göre düzenlendi. Peki Kayseri bu değişikliğe dahil mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde.

32 ilde oy verme saatleri belirlendi!

Yerel seçimlere yönelik heyecanlı bekleyiş devam ederken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan yeni bir karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan düzenleme ile birlikte, 30 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlerde oy verme saatleri belirlendi.

YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, 32 ilde güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılık dikkate alınarak oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak belirlendi. Bu düzenleme ile seçmenlerin daha rahat ve etkin bir şekilde oy kullanmaları hedefleniyor.

Yerel seçimlere katılacak olan vatandaşlar, belirlenen saat aralığında sandık başına giderek tercihlerini kullanabilecekler. Yapılan bu düzenleme ile seçim sürecinin daha adil ve düzenli bir şekilde işlemesi amaçlanıyor.

Oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olan iller

Adıyaman

Ağrı

Artvin

Bingöl

Bitlis

Diyarbakır

Elazığ

Erzincan

Erzurum

Gaziantep

Giresun

Gümüşhane

Hakkari

Kars

Malatya

Kahramanmaraş

Mardin

Muş

Ordu

Rize

Siirt

Sivas

Trabzon

Tunceli

Şanlıurfa

Van

Bayburt

Batman

Şırnak

Ardahan

Iğdır

Kilis