24. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar menülerini zenginleştirmek ve sevdiklerine lezzetli yemekler sunmak isteyenler günün erken saatlerinde akşama ne pişirsem? sorusunu sormaya başladı. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. 24. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

24. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının 24. iftar gününde sevdiklerine enfes bir iftar menüsü hazırlamak isteyenler günün erken saatlerinde akşama ne pişirsem? sorunu sormaya başladı. Kayseri Anadolu Haber olarak Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınızı renklendirecek tariflerle dolu olan bu özel seri, hem geleneksel Türk mutfağından lezzetleri hem de dünya mutfaklarından ilham alınan yaratıcı tarifleri içerecek.

24. gün iftar menüsü

Ayran çorbası
İçli köfte
Salata
Bulut tatlısı

Ayran çorbası: Yarmalı ayran çorbası, özellikle Anadolu'nun bazı yörelerinde sıkça tüketilen bir çorba çeşididir. Ana malzemeleri yoğurt ve buğday unu olan bu çorba, sağlıklı ve besleyici bir seçenek olmasının yanı sıra yoğurt ve tahılların sindirimi için de oldukça faydalıdır.

24. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler; 
1 su bardağı yarma
1 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
1,5 litre su

Yapılışı; Öncelikle yarmayı derin bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Yarmalar iyice yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Yarmalar piştikten sonra üzerine kalan suyu ekleyip karıştırın. Bir başka kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Terbiyesi için hazır olan karışıma yavaş yavaş yarmanın suyundan ekleyerek ılıtın. Bu sırada sürekli karıştırarak terbiyeyi homojen hale getirin. Terbiyeyi yavaşça çorbaya ekleyin ve karıştırarak pişirin. Tekrar ocağa alıp kaynayana kadar pişirin. Kıvamını ayarlamak için gerektiğinde su ekleyebilirsiniz. Çorbanın tuzunu ayarlayın, kesilmemesi için tuzu son anda eklemeye özen gösterin. Tereyağını kızdırıp içine nane ekleyin ve hafifçe yakın. Ardından bu naneli sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştırın.

İçli köfte; Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden biri olan içli köfte, her lokmasıyla damakları şenlendiren, geleneksel bir tat olarak bilinir.

24. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler; 

Dışı için
1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz az un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su

İçi için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr kıyma
3 orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demek maydanoz
1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
Tuz
Pul biber
Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için; Sıvı yağ

Yapılışı; İlk olarak, ince doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymaya domates salçasını ekleyin ve 3 dakika daha kavurun. Biraz su ekleyerek karışımı yumuşak bir kıvama getirin. Baharatları, tuzu, cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerine soğuk su ekleyerek kısır yapar gibi ıslatın. Suyu çekilince irmik, salça, baharatlar ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra unu ekleyin ve 5 dakika daha yoğurun. Hamur, ele alındığında dağılmamalı ancak hafif yapışkan olabilir. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alarak avucunuzla yuvarlayın. Başparmağınızla ara ara su alarak hamuru ince bir şekilde açın. İç harcı koyup hamuru yukarı doğru limon şeklinde uzatın. Tüm içli köfteleri bu şekilde hazırlayın. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın sıvı yağda kızartın.

Bulut tatlısı; Tatlılar arasında hafifliği ve nefis lezzetiyle öne çıkan bulut tatlısı, kolay yapımı ile en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.

24. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Bulut tatlısı tarifi için; TIKLAYIN