Çıtır çıtır pratik paçanga böreği nasıl yapılır? - Türk Mutfağı

Paçanga böreği Kayseri'nin meşhur pastırması ile yapılan enfes lezzete sahip ağızda dağılan paçanga böreğinin yapımını sizler için hazırladık. Pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberin mükemmel uyumuyla hazırlayacağınız bu tarif, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

Çıtır çıtır pratik paçanga böreği nasıl yapılır? - Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Paçanga böreği Kayseri’nin meşhur pastırması ile yapılan enfes lezzete sahip ağızda dağılan paçanga böreğinin yapımını sizler için hazırladık. Pastırmanın büyüleyen tadı, kaşar peynirinin bir ısırıkta uzayan dokusu ile ağzınızda enfes bir tat bırakıyor. Kahvaltılar için de oldukça pratik olan bu tarif ile kahvaltılarınızı çok daha zengin hale getirebilirsiniz. 

Paçanga böreği için gereken malzemeler:

3 adet yufka (dörde bölünmüş)
100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)
1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
2 adet yeşil biber (doğranmış)

Paçanga böreğinin yapım aşaması, Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve  sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın. Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın. Ayçiçek yağını kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin.