15 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Tarih birçok olaya şahit olmuş ve gelecek nesillere aktarılmasına imkan sağlamıştır. Peki 15 Eylül tarihinde neler yaşandı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

15 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Tarih birçok olaya şahit olmuş ve gelecek nesillere aktarılmasına imkan sağlamıştır. Bu tarihte de neler yaşandığını sizler için derledik. İşte detaylar...

15 Eylül'de Türkiye tekerlekli sandalye milli takımı avrupa şampiyonu olurken Manisa etnografya ve arkeoloji müzesi soyuldu.

Tarihte yaşanan diğer gelişmeler ise aşağıdaki gibidir...

15 Eylül 2018

TÜRKİYE TEKERLEKLİ SANDALYE MİLLİ TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

15 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, finalde Almanya'yı 67-64 yenerek şampiyon oldu. İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen organizasyonda son şampiyon unvanıyla mücadele eden milli takım, finalde Almanya ile karşılaştı. İlk periyodu 22-21 önde tamamlayan Türkiye, ikinci çeyrekte farkı açarak soyunma odasına 40-31 üstün girdi. Skor üstünlüğünü koruyan milliler, üçüncü periyodu da 53-49 önde bitirdi. Son çeyrekte de oyunu kontrolü altında tutan Türkiye, Almanya'yı 67-64 mağlup ederek üst üste ikinci şampiyonluğuna uzandı. Milli takımda Mücahit Günaydın 32 sayı, 13 ribauntla oynarken, Enes Bulut 20 sayıyla maçı tamamladı.

15 Eylül 2016

TENDÜREK DAĞI'NDA ÇATIŞMA: YEDİ KORUCU İKİ ASKER VE BİR ESKİ KORUCU ŞEHİT

15 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusu şehit oldu, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı.

15 Eylül 2012

ALEX DE SOUZA'NIN HEYKELİ DİKİLDİ

15 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

1907 ÜNİFEB, Fenerbahçeliler Derneği (FEDER), Cefakar Kanaryalar (CK) ve Vamos Bien taraftar gruplarının bir araya gelerek öncü oldukları ve tüm taraftarların katkılarıyla tamamlanan, 3 Temmuz süreci nedeniyle açılışı ertelenen heykel, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nın karşısında bulunan park alanında görkemli bir törenle açıldı. Brezilyalı futbolcunun, eşi Daianne ve çocuklarıyla birlikte katıldığı törende, Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve yardımcılarının yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli de hazır bulundu.

15 Eylül 2002

MANİSA ETNOGRAFYA VE ARKEOLOJİ MÜZESİ SOYULDU

15 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesi soyuldu. Soygunda, Helenistik döneme ait ''Marsyas'' ve Roma dönemine ait ''Eros'' heykelleri çalındı. Manisa Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin soyulmasıyla ilgili gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 10 kişinin sorgusu sürerken, soygunu, müzenin 2 bekçisi ve bir okul müstahdeminin ortaklaşa planladıkları ortaya çıkarıldı.

15 Eylül 1966

MARATONCU İSMAİL AKÇAY BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

15 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

İsmail Akçay, maraton koşan Türk atlet. 1942 yılında Balıkesir'in Kesirven köyünde (Yeni ismi Akçakaya: Balıkesir il merkezine 8 km uzaklıkta) dünyaya geldi. Jandarma Astsubay Okulu'ndan mezun oldu. Bu dönemde atletizme başladı. Kros koştuktan sonra maraton dalına geçiş yaptı. 1964'de Türkiye Maraton 1.'liğini elde etti ve 1972'ye kadar 8 yıl bu başarısını sürdürdü. 1968 Meksika Olimpiyatları'nda 4. olma başarısından dolayı L'Équipe spor gazetesinin Dünya'nın en iyi 10 maratoncusu listesinde Avrupalı ilk 3 atlet arasında ve World Sports dergisinin şeref listesinde ise 6. sırada yer aldı.

  15 Eylül 1923

TÜRKİYE'DE İLK YÜZME YARIŞI GALATASARAY KULÜBÜNCE İSTANBUL-BÜYÜKADA'DA DÜZENLENDİ

15 Eylül: Tarihte bugün ne oldu?

Türkiye'de ilk resmi ve düzenli yüzme yarışları 15 Eylül 1923 günü İstanbul'da yapıldı. O gün yapılan 100 metre yarışında İtalyan Mai Limmeri birinciliği, Fenerbahçe kulübünden Raşit Bey ikinciliği, Galatasaray kulübünden Nejat Abud bey de üçüncülüğü kazandı. Yine bu dönemde Fenerbahçeli Hikmet ve Melih beyler de başarılı birer yüzücü olarak kendilerini gösterdi. Bu isimlerin hemen arkasından da Fenerbahçe kulübünden Suat Bey kendini Cumhuriyet döneminin ilk genç isimlerinden biri olarak göstermeye başladı.