'1 haftada 4 uzman çavuş intihar etti'

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Kayseri İl başkanı Bayram Atar, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atar, '1 haftada 4 uzman çavuş intihar etti' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

'1 haftada 4 uzman çavuş intihar etti'

Açıklamada bulunan Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Kayseri İl başkanı Bayram Atar, 'Son 1 haftada 4 Uzman Çavuşumuz baskı mobing sebebiyle her ne kadar tasnif etmesekde hayatlarına son vermiş intihar etmiştir. Bu bizi derinden üzmektedir mekanları cennet olsun. Uzman Çavuşlarımıza hakları verilmeli bu gibi kötü olaylarla karşılaşılmamalıdır.' dedi.

Uzman çavuşlara haklarının verilmemesinin altını çizen Atar, baskı mobing tayin yönetmeliğindeki aksaklıkların aile düzeni kuramama sebiyle kimi uzman çavuşların da sağlık yönergesinin olmaması sebebi ile sözleşme yenileyemediklerini anlattı.

'1 haftada 4 uzman çavuş intihar etti'

Atar açıklamalarında şunları kaydeti: ' Hani Bizler Kahramandık! Canla başla, can alıp, can vermiştik. Kimimiz gazi oldu gazilik Ünvanını alamadı, kimimiz en yakın silah arkadaşını kucağında şehit verdi. Bizler kimseden merhamet dilenmiyoruz. Varolan hakkımızın davasındayız.
Bu vicdanı sorumluluk değilde nedir? Yıllarca Terörle Mücadelede bulunan; Biz  Eski Uzman Çavuşlar neden kaderimize terkediliyoruz? Bizim suçumuz Vatanımıza, Devletimize, Bayrağımıza, Milletimize hizmet etmekmiydi? Kimimiz sağlık  kimimiz ailevi sebeblerle istemedende olsa görevi bırakmış kişileriz. Hepimizin seferberlik emri cebimizde hazır bizler devletimiz ne zaman emrederse her zaman hazırız.'

Bir çok operasyında uzman çavuşların yer aldığını belirten Atar, herkesi bu davalarına destek olmaya davet ettiklerini söyledi.

Atar, 'Görevdeki uzman çavuşlarımıza mesleki güvence görevden ayrılan eski uzman çavuşlarımıza da kamu kurum ve kuruluşlarındaki münhal kadrolarda atama talep ediyoruz.' dedi.