Hilal Tekeoğlu

Ülkemizin Gururu, Milletimizin Acısı: 12 Şehit Askerimiz…

Hilal Tekeoğlu

Milli Savunma Bakanlığı 22 Aralık Cuma akşamı 3 askerimizin şehit düştüğünü, 4 askerimizin yaralandığını duyurdu. Ne yazık ki yaralı 3 askerimiz de şehit düştü. 

Türkiye 6 şehidimize ağlarken Bakanlık yine Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 6 askerimizin şehit düştüğünü kamuoyu ile paylaştı.

24 saatte 12 şehit…12 Can… 12 aşk… 12 hayat….

Şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum…. Allah şehadetlerini kabul etsin. Onlar ne güzel makamdalar…

Terörle mücadelemiz ise kararlılıkla sürecek. Hiçbirine geçit vermeyeceğiz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak da… Bizim şehitlerimiz tertemiz al bayrağa sarılı tabutlarda incitmeden ailelerine teslim edilirken o teröristlerin hallerini görüyoruz ki kanlar içinde sere serpe yatıyorlar…

Türkiye’nin yüzyıllardan beridir terör ile başı belada. PKK’dan önce 1970’li yıllarda Lübnan’da ASALA adı verilen ‘Ermenistan kurtuluşu için Ermeni gizli ordusu’ kuruldu. ASALA, terör örgütü ülkemize musallat olmuş birçok terör eylemi gerçekleştirmiş ve bunun sonucunda 40’a yakın diplomatik temsilcimiz şehit düşmüştür.

ASALA’nın amacı Türkiye içinde azınlık statüsünü kabul etmeyen Ermeniler, Ermeni diasporası ve bazı politik çevreler sözde soykırımı dünyaya tanıtmak ve bunu Türkiye’ye kabul ettirmek, Türkiye’den tazminat ve toprak almak en sonunda da büyük Ermenistan hedeflerine ulaşmaktı.

Ancak bu hedeflerine ulaşamadılar ne kadar çok ülkemizi zorlayan bir örgüt de olsa ülkemiz mücadeleyi bırakmamış ve ASALA örgütüne son vermiştir.

PKK keza yine öyle ülkemizdeki birçok bombalı terör eylemini üstlenmiş bu kapsamda sivil, asker olmak üzere ülkemiz birçok şehit vermiştir. Ancak Türkiye her zaman terörle mücadelede kararlılığını sürdürmüş şehitlerimizin kanını yerde koymayıp misliyle karşılık vermiştir.

Bundan sonra da teröristlerin inlerini, mağaralarını askerlerimiz bombalamaya devam edecek terör örgütlerine bir son vermek için azimle çalışacaktır.

Bizim üzerimize düşen askerimize polisimize destek olmak kendi içimizdeki kavgaların büyümesine müsaade etmeden birlik duygumuzu kaybetmemek olacaktır.

Öte yandan şehitlerimize sadece üzülmekle kalmamalı her vatandaş üzerine ne görev düşüyorsa sorumluluğunu bilip buna göre hareket etmelidir. Evet, üzülüyoruz ancak şehitlerimizi sosyal medyadan paylaşarak bir yere varamayız. Paylaşalım evet acımız bu bizim acımıza da sahip çıkalım. Ancak onların üzüldüğümüzü sanıp sevinmelerine fırsat vermeden daha çok çalışmaya devam edelim. İşimiz ne ise hakkıyla yaptığımız zaman şehitlerimize verecek borcumuz bir nebze olsun azalır. 

O yüzden sorumluluk bilinci ile hareket edip bunu da medyaya olması gerektiği şekilde ne terör örgütlerine hizmet edecek ne de şehitlerimizi yok sayacak kadar yansıtmadan ince çizgiyi koruyarak üzerime düşeni yapmaktan vazgeçmeyelim. 

Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyor evet terör örgütlerinin inleri bombalanıyor ama bizler sadece üzülmekle kalmayalım vatan borcumuzu, şehitlere olan borcumuzu hakkıyla çalışarak ödeyelim…

Yazarın Diğer Yazıları