Hilal Tekeoğlu

Medyadaki Algı Operasyonlarındaki Saçmalıklar!

Hilal Tekeoğlu

Medyada İslam’a karşı yapılan karalama algı operasyonlarından bir genç olarak son derece rahatsızım bu algıyı kesinlikle kabul etmiyorum.

Bir televizyon kanalında yayınlanan dizide çocuklar Kur’an-ı Kerim okurken biranda tanıdıkları birini görüp cama koşmalarıyla hocaları ‘Sadakallahül Azim demeden nasıl kalkarsınız’ diyerek kız çocuğuna tokat atıyor. Ardından sınıftaki kızlara bağırarak ‘Hepiniz kardeşinizin affı için 100’er Amenerrasülü okuyacaksınız’ şeklinde bağırarak çocuklara dışarı çıkmayı, abdest almayı ve tuvalete gitmeyi yasaklıyor. 

Bir başka sahnede ise adam zina yaptığı için karısına kendisini kırbaçlatıyor….

Bu sahneler oldukça can sıkıcı! İslam dini ile alakası olmayan, hoşgörü, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi temellere dayanan güzel dinimizin bu şekilde yozlaştırılmaya çalışılmasına KARŞIYIM!

İslam dini üzerinden özellikle sosyal medyada gündem olan ilginç görüntülerle karşı karşıya kalıyoruz. İslam dini ile alakası olmayan kişilerin konuşmaları tepki topluyor sanki İslam sözcüsü o kişiymiş gibi onun üzerinden İslam tartışma konusu oluyor. İslam dini bu şekilde ön plana çıkarılıyor. NE MÜNASEBET!!!

Günümüzde dinler de popülerlik kazandı ve bir algı oluşturuldu. Hristiyanlık cool popüler din. İslam yobaz din… İslam dini o kadar ince ve zarif bir din ki bunu anlamadan yanlışlar üzerinden İslam’ı tartışmak oldukça acizce ve kimse kusura bakmasın ancak Türkiye’de bunun üzerine tartışmalar yapan milyonlarca insan var.

Hayır böyle olmamalı…

İslam dini mazluma kol kanat gerer, kadını el üstünde tutar, kız çocuklarının güzel dinimizdeki yeri apayrıdır.

Ben bir İslam alimi değilim ancak bir Müslüman olarak dinimin medyada bu şekilde ön plana çıkartılmasını uygun bulmuyorum, bulmayacağımda…

Dizi konusuna gelince RTÜK inceleme başlattı. Bu ve bunun gibi diziler nasıl evlilik programları kaldırıldıysa anında kaldırılmalı ama tabi her birinin prosedürü var. Bana kalırsa bu dizilerdense evlilik programları daha hayırlıydı. Hiç değilse insanlar üzerinden tartışma yapılıyordu. Böyle ince ve hassas bir konu üzerinden değil.

Ne oldu şimdi!? Dizi gündem oldu, konu gündem oldu. Tamam mısınız???

İslam dini bu şekilde gündem olmamalı yani bunu yapmamalısınız. Ancak ne denilebilir ki Türkiye nüfusunun çoğunluğu Müslüman ama Müslüman diye gösterilebilecek insan nüfusu çok az…

Röportajlarda da ne hikmetse Müslüman olarak gösterilemeyecek, kanıksanmayacak vatandaşların konuşması sosyal medyada hoop gündem.

Ne oldu? Yine gündem İslam, yine dinden uzak ama yakınmış gibi tartışma havaları…

Ben bir genç olarak öyle ki medya sektörüne katkı sağlamaya çalışan bir genç olarak, İslam, Türk Bayrağı, asker, polis, Kur’an-ı Kerim gibi kutsal değerlerimizin incitilmesine KARŞIYIM! Gerek dinimiz gerek vatanımıza karşı yapılan veya yapılacak her türlü yapılacak dezanformasyona karşı mücadelemi sürdüreceğim!

Yazarın Diğer Yazıları