Fikret Şanlıbaba

KUDRET

Fikret Şanlıbaba

Allah’ın günleri farklı farklıdır ve aramızda döner, bir gün kar yağar bir gün güneş açar.

Men dakka dukka” çalma kapını çalarlar kapını

Dilediğini şereflendiren, hesapsız veren, dilediğinden mülkü alan! Helalinle yetinmemizi nasip eyle. -Amin.

 Hikâye: Hesap Döner İşler Karışır

Tahranda yemeği tuzsuz yapmış diye üç paraya kölesini satan gaddar adamdan kurtulan köle, zengin gönlü merhamet dolu bir sahibe denk gelmiş.

Şer zannettiğimiz şeylerde gizli hayırlar olur.

Hiç evladı olmayan toprak zengini adam onu kendine evlat- lık yapar, gözünün yaşını siler, merhamet kanadını üzerinden hiç eksik etmez. Köleye devlet kuşu konmuştur. Zaman geçer efendisinin vefatı ile başka iyali olmayan adamın bütün mal varlığı, bu köleye kalır.

Gün gelir, köle eski sahibinin vefat eden efendisine olan borcu için eski sahibi gaddar adama ulak gönderir.

Devranı rüzgâr gibi çeviren Allah, rüzgârı istediği yönden estirir.

Boynu yere düşük, eteği telaşlı eski sahip ödeyemediği borçları için diz çöküp kısık sesle af ve mühlet istemiş, etek öpmüş. Bir de kafayı kaldırıp bakmış ki, ne görsün! Eski kölesi karşısında.

Fakire merhametli davran. Bir gün malın asıl sahibi sana vermeyi bırakıp ona vermeye başlarsa belki fakir sana senin ona merhamet etmediğin gibi o da sana merhamet etmez. Taht- taki itibarını inince de bulmak istiyorsan malı kendin kazandın zannetme ve etrafına kol kanat ger.

snat

Şüphesiz senin Rabbin, rızkı dilediğine genişletir- ya- yar ve daraltır. Gerçekten O, kullarından haberi olandır, görendir.”

 

(İsra, 30)

 

De ki: Ey mülkün sahibi Allah’ım! Sen mülkü diledi- ğine verirsin, mülkü dilediğinden çekip alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Hayır, senin elindedir. Kuşku- suz sen, her şeye güç yetirensin.”

(Ali İmran,)

Yazarın Diğer Yazıları