Fikret Şanlıbaba

Kudret - 3

Fikret Şanlıbaba

Sevgili için yapılan işler maddi bir karşılığı için değil, sadece onun da sevgisiyle lütufkâr olmak için yapılır.

Para için yapılmayan işler sevgi için yapılır, Görmez misin Mecnun sadece sevgisi için çöller aşmıştır!

 

Hikâye: Hizmette Gafil Olmamak

Şiraz’ın bahçelerinde meyvelerin olgunlaştığı bir dönemde efendi köleleri ile birlikte bahçeye giderler, her tür meyve; ki- razlar, üzümler, incirler... O kadar nimet içindelerdir. Efendi kölelerine işaret eder:

-İstediğinizden istediğiniz kadar alınız.” der. Köleler el- lerinde sepetlerle bahçelere dalarlar en güzellerini seçmeye başlarlar. Efendi bir de bakar ki Ebu Sıddık bahçeye gitmemiş herkes gibi meyve toplama sevdasında değil, hemen kendisinin arkasında bekliyor.

-Evladım sen neden bir şeyler toplamaya gitmedin? der.

-Efendim! Ben hizmet için varım, üç beş nimet için hizmetimden ve sizden gafil olmam, der. Adam derin bir düşünüşe dalmış ve Biz de Allaha kul olduğumuzu iddia ediyoruz, ama dünya peşinde koşmaktan, onu anmaktan gafil oluyoruz. Seni konuşturan Allah aslında bana bir şey öğretti. Artık hürsün evladım, sen bana kul köle olmak için değil; hatta ben de Allaha kul olmak için yaratıldım ne gafil davrandım.” demiş.

snat

“Öyle erler vardır ki onları ne ticaret ne alım satım, Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoyar. Onlar, gönüllerin ve gözlerin döneceği günden korkar onlar.”

(Nur, 37)

 

Yazarın Diğer Yazıları