Piyasalar baş aşağı - Kayserili yazın ne yapacak?

Dünyadaki ekonomik belirsizlikler, jeopolitik riskler nedeniyle piyasalar bu durumdan oldukça etkilendi. Dizi piyasası ise baş aşağı oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Piyasalar baş aşağı - Kayserili yazın ne yapacak?

Türkiye'de dizi piyasası da dünya genelindeki ekonomik dalgalanmalar ve gelişmelerden dolayı etkilendi. Öyle ki Kayserililerin de gününü iple çektiği televizyon dizileri ile Türkiye yurt dışına en çok dizi satan ülkeler arasına girdi. Ancak maliyet nedenleriyle yazın dizi çekilmeyeceği belirtildi.

Kayserililerin özellikle izlediği diziler arasında Bahar, Kızılcık Şerbeti, Yalı Çapkını, Kirli Sepeti, Şahane Hayatım ve Aldatmak önde geliyor. Kayserili vatandaşlar arasında en çok konuşulan bu diziler ülke genelinde de en çok konuşulanlar arasında yer alıyor.

Kayseri'de ise Soğanlı Vadisi'nde çekilen Karaağaç Destanı dizisi reytinglerde başı çekiyor.

Piyasalar baş aşağı - Kayserili yazın ne yapacak?

Tüm bu hareketliliğe rağmen yazın dizi çekilmeyeceği iddia edildi. Karar'da yer alan Birsen Altuntaş'ın haberine göre, dizilerin bölüm başı maliyeti 10 milyon lirayı geçti. Dizi piyasasında prodüksiyon maliyeti, oyuncu ücretleri, senarist, yönetmen ve teknik ekip ücreteri ile masraflar neredeyse 10 kat arttığı belirtildi.

Dizilerin yayında olduğu saatte topladığı reklamla ile maliyetlerini çıkaramadığı zaman kanalların da eğer yurt dışı satış garantisi yoksa dizileri daha çabuk bitirmeye başladıkları ifade edildi.

Mali tablonun yazın çekilmesi planlanan dizilerin de hazırlıklarını etkilediği kaydedildi.

Bazı yapım şirketlerinin de bu yaz için çekmeyi planladıkları dizi projelerinden vazgeçtikleri belirtilirken ekonomik krizin eylül sezonundaki dizi sayısının da azaltılacağı öğrenildi.

Yaz dizilerini yakından takip eden Kayserililer ise eski yaz dizilerinin topluma ve eğlence tüketimine karşı daha faydalı olduğunu düşünüyor. Bu sene de yaz dizilerinin olmasını ancak toplumu yanlış yönlendiren konular olmamasını şiddet içeriklerinin azalmasını talep ediyor.