Kayserililer ATM'ye gidince bozuk demeyin - Sistem değişti!

Kayserili vatandaşlar başta Cumhuriyet Meydanı'ndaki ATM'ler olmak üzere kentin dört bir tarafındaki atmlerde işlerini halletmek için sıra oluyor. Ancak yapılan bir değişiklikten haberi olmayan vatandaşlar ATM'leri bozuk sanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserililer ATM'ye gidince bozuk demeyin - Sistem değişti!

Geçtiğimiz günlerde ATM'lere yapılan bir değişiklikten haberi olmayan Kayserili vatandaşlar bankamatiklerin bozuk olduğunu düşünüp işlemini tamamlayamadan geri dönebiliyor. Kayseri'de günde yüzlerce vatandaşı ağırlayan bankamatlerde yapılan değişikliğin detaylarını sizler için derledik.

Eski Merkez Başkanı Hafize Gaye döneminde gündeme taşınan ancak daha sonra rafa kaldırılan yüksek değerli banknot basım düşüncesi yeniden gündem olmuş ve Merkez Bankası'nın 1000 TL ve 500 TL'lik banknot basma hazırlığında olduğu ifade edilmişti. Eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise bu iddiaları yalalanlamıştı.

Kayserililer ATM'ye gidince bozuk demeyin - Sistem değişti!

Vatandaşlar atmlerde banknotlara ilişkin haberleri görünce kafalarda karışıklık oluştu. Bununla birlikte ATM'lere giden ve sistemin değiştiğini bilmeyen vatandaşlar bankamatiklerin bozuk olduğunu düşünebiliyor.

Bankamatiklerde 20, 10, 5 liralık banknotlar artık kabul edilmiyor. ATM'lerde artık 200, 100 ve 50  liralık banknotlarla işlem yapılabiliyor.