Naci Görür Uyarmıştı – Bu İllerin Kaderi…

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından 18 il için uyarıda bulunmuştu. 'Bu illerin de kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak' ifadelerini kullanmıştı. Tokat'ta saat 01.06'da deprem meydana geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Naci Görür Uyarmıştı – Bu İllerin Kaderi…

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından 18 il için uyarıda bulunmuştu. ‘Bu illerin de kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak’ ifadelerini kullanmıştı. Tokat’ta saat 01.06’da deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD),Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini duyurdu. Saat 01.06’da meydana gelen depremin derinliği 9.97 olarak ölçüldü. Saat 02.35 sularında da 4.1 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. Meydana gelen artçı depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgede herhangi bir olumsuzluğun olmadığını söyledi. Gelişmeleri yakından takip eden Tokat Valisi, ‘Çok şükür depremde her herhangi bir olumsuzluk yok. Kaymakamlığımız, AFAD, emniyetimiz ve jandarmamız bölgede tarama çalışmaları yaptılar. Herhangi bir olumsuzluk olmadı. Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil ettik’ dedi.

Naci Görür Uyarmıştı – Bu İllerin Kaderi…

Yaşanan Deprem Naci Görür’ün sözlerini akıllara getirdi

Aralık 2023 tarihinde Yeri Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda18 ili uyaran bir açıklama yapmıştı. Görür açıklamasında 18 il arasında yer alan Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari için önemli uyarılarda bulundu. Görür, ‘Direkt fayın üzerinde yaşıyor bu iller. Bunların altındaki faylar oldukça güçlü. Ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var’ değerlendirmesinde bulunmuş, Görür, bu illerde deprem olması durumunda zarar ve kayıpların anormal derecede fazla olacağının altını çizmişti. 18 ili uyaran Görür, ‘Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir’ ifadelerinde bulunmuştu. 

Naci Görür Uyarmıştı – Bu İllerin Kaderi…

MTA Diri Fay Haritasına göre 1. Derece riskli bölgeler arasında Tokat da yer alıyor.