Deprem uzmanı soru yağmuruna tutuldu - İşte Kayseri yorumu!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 deprem sonrası Jeoloji Uzmanı Adnan Evsen Kayseri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Deprem uzmanı soru yağmuruna tutuldu - İşte Kayseri yorumu!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaklaşık bir buçuk saat arayla 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem oldu. Depremden etkilenen 3 ilçede eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Kayseri’de de hissedilen deprem sonrası deprem uzmanı Adnan Evsen merak edilenleri yanıtladı. 

X platformundan tüm takipçilerinin sorularını özenle yanıtlayan Adnan Evsen soru yağmuruna tutuldu. Kayseri ile ilgili deprem konusunda yaptığı çalışmalar ve açıklamalarla gündeme gelen Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen Kayseri’de de hissedilen Tokat depremiyle ilgili soruları yanıtsız bırakmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.06'da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntının çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

Yaklaşık bir buçuk saat sonra aynı yerde 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Adnan Evsen soru yağmuruna tutuldu!

Kayseri’nin belli bölgelerinde de hissedilen deprem sonrası vatandaşlar tedirgin olurken Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen’e pek çok soru yöneltti.

Özellikle Kayseri’de yıkıcı bir durum olur mu sorusunun sorulduğu platformda Adnan Evsen ‘Tokat'ta büyük bir deprem beklemiyorum. Kayseri farklı fay zonları üzerinde’ yanıtını verdi.

Evsen Kayseri için endişelenecek bir durum olmadığını belirterek vatandaşları rahatlattı.