MÜZE VE ÖREN YERİ ZİYARETLERİNDE 3 KAT ARTIŞ

Turizm Haftası'nda turizmin en önemli unsurlardan müze ile ören yerleri ziyaretçisi miktarında 3 kat artış meydana geldiği ve Kayseri'nin 54 ili geride bıraktığı ortaya çıktı.

MÜZE VE ÖREN YERİ ZİYARETLERİNDE 3 KAT ARTIŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan elde edilen 2018 yılı müze ve ören yerleri ziyaret miktarları bilgilerinde Kayseri’nin 54 ili geride bırakarak 26’ncı sırada yer aldığı kaydedildi.
 
23 BİNLERDEN 68 BİNLERE ÇIKTI
 
Kayseri’nin turizmden sahip olduğu büyük potansiyele rağmen gerektiği kadar faydalanamadığı görülürken, son yıllarda Kayseri’ye gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış meydana geldiği dikkatleri çekiyor. Bacasız sanayi olarak bilinen turizmde Kayseri, Erciyes Kayak Merkezi, Kapuzbaşı Şelalesi, Kültepe gibi kadim tarihinden kalan tarihi eserleri ve Selçuklu mimari dokusu ile öne çıkarken, müze ve ören yerlerine olan ziyaretlerde de artış meydana geldiği öğrenildi. Bakanlıktan elde edilen son iki yılın ziyaretçi bilgilerinde Kayseri’deki müze ve ören yerlerine gerçekleşen ziyarette 3 kat artış meydana geldiği dikkatleri çekti. Buna göre 2017 yılında müze ve ören yerlerine yapılan ziyaret miktarının toplam 23 bin 246 olduğu belirlenirken, 2018 yılına gelindiğinde ise bu rakamın 68 bin 203’e ulaştığı kaydedildi. 
 
İLK SIRADA TOPKAPI SARAYI VE İSTANBUL
 
Edinilen bilgilerde gerek şehir bazında gerekse müze ve ören yeri bazında bakıldığında Türkiye’de en fazla ziyaretçi alan il İstanbul ve müze ise Topkapı Müzesi oldu. İstanbul’a gelen ziyaretçi miktarı 7 milyonu aşarken, Topkapı Müzesi’ne gelen ziyaretçi sayısının da 3 milyonu aştığı kaydedildi. İller içerisinde İstanbul’u ise sırası ile Konya (Mevlana Müzesi) ve Nevşehir (Kapadokya) takip etti. HABER: KAAN AKBAŞ