Müjde! Emekli Maaşlarına 3 Düzenleme Geliyor

Merkez Bankası ekonomistlerle gerçekleştirdiği son anketin sonuçlarını yayımlamasının ardından, SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin maaşlarına 3 düzenleme getirileceği duyuruldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Müjde! Emekli Maaşlarına 3 Düzenleme Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası ekonomistlerle gerçekleştirdiği son anketin sonuçlarını yayımlamasının ardından, SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin maaşlarına 3 düzenleme getirileceği duyuruldu. Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye, en düşük memur maaşı ise 32 bin 860 TL'ye yükseltilmişti.

Müjde! Emekli Maaşlarına 3 Düzenleme Geliyor

Yapılan bu zamların ardından gözler Temmuz ayına çevrildi. Temmuz döneminde yapılacak olan emekli ve memur zamlarıyla tüm maaşlar yeniden artacak. Bu zam oranları, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belirlenecek. 

Ocak ayında memurlar için toplu sözleşme zammı yüzde 15 olarak uygulandı. Bu zam, memurların maaşlarına artış getirdi. Ancak Temmuz döneminde de artışlar devam edecek; bu sefer yüzde 10'luk bir zam uygulanacak. Bu artışlar enflasyonun yanı sıra refah payı gibi ek faktörlerde eklenecek.

Merkez Bankası Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anket sonuçlarına göre de Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon beklentisi sırasıyla yüzde 3,25, yüzde 3 ve yüzde 2,54 olarak belirlendi