Kayseri'de güvenliğe milyonluk yatırım

Kayseri'de suçun önlenmesi, suçun aydınlatılması ve kent güvenliğinin arttırılması için 56 KGYS ve 11 PTS noktası kurulduğu öğrenildi.

Kayseri'de güvenliğe milyonluk yatırım

AK Parti Genel Merkezi’nden elde edilen bilgilerde, 81 il ve 508 ilçede suçun önlenmesi ile aydınlatılmasına büyük katkı sağlayan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) oluşturulmaya çalışıldığı, bu kapsamda Kayseri’de ise 56 KGYS ve 11 PTS noktası oluşturulduğu ortaya çıktı.
 
MALİYETİ 5 MİLYON LİRA
 
Hükümetin, terör olayları ve diğer suçları önlemede, aydınlatmada büyük gayretler verdiği görülürken, bu kapsamda Kayseri’de oluşturulan KGYS ve PTS noktalarının toplam maliyetinin 5 milyon 253 bin 71 lira olduğu ifade edildi. Söz konusu PTS sistemi ile şehir giriş ve çıkışlarının kontrol altında tutulması, şehir güvenliği, çalıntı veya aranan araçların takibi ve sorgulanması, karayollarının araç yoğunluk ölçümleri, karayollarının stratejik ulaşım analizlerinin yapılması, akıllı trafik sistemlerinin kurulması, trafik düzenlemeleri, iki nokta arasında araçların ulaşım süresinin belirlenmesi, bilgi panosuna aktarılması gibi hizmetler verilebiliyor. HABER: KAAN AKBAŞ