Döviz kurunda yükseliş devam edecek mi?

Döviz kuru faiz kararlarının etkisiyle kısa süreli düşüş yaşamasının ardından kademeli olarak tekrar yükselmeye başladı. Peki, dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 28 Mart güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kurunda yükseliş devam edecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta döviz kurunda, yaşanan düşüş sonrası dolar ve Euro kademeli olarak tekrar yükselmeye başladı. Özellikle uluslararası piyasalardaki gelişmelerin ve jeopolitik risklerin döviz kurlarını etkilediği ifade ediliyor. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik göstergeleri ve politik belirsizlikler de döviz kurlarının seyrini etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 32 liranın üzerine çıkmasının Türkiye ekonomisi için endişe verici olduğunu ve bu seviyelerde kalmasını sağlamak adına sürpriz bir faiz artırımı yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Dolar kurunun şu an uygun bir fiyatta olduğunu vurgulayan Geçer; ‘Dolar nereye düştü? 31.90'a kadar geldi. Tekrar kendisini 32'nin üzerine attı, mecbur zaten atmaya. Artı doların düşmesi Türkiye'nin lehine değil ki, sen seçime kadar doları buralarda tutmak için sürpriz bir faiz artırımıyla 500 baz puan daha artırdınız, anında doları nispeten frenledi.  35'e doğru gidiyordu, 32'de kalmasını sağladın. Ama bu, 32 liranın altına geleceği, 20 lira olacağı, 10 lira olacağı anlamına gelmiyor doların. Yükseliş eğilimini devam ettirecek.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

28 Mart Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,32
Satış: 32,35

Euro
Alış: 35,06
Satış: 35,08

Sterlin
Alış: 40,95
Satış: 40,98