Bakın : Sosyal medya 'Selfie' müzesi!

Sosyal medyada son zamanlarda artan 'Selfie' çılgınlığı büyüyor. Kullanıcılar sosyal medyayı önceden Dünya hakkında bilinçli olmak ve haberleri takip etmek için kullanırken günümüzde sadece 'Selfie' çekilmek için kullanmaya başladı. Sosyal medya günümüzde bazı kesimler için bilgi yuvası olmaktan çıkıp neye dönüştü? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Bakın : Sosyal medya 'Selfie' müzesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya, günümüzde global hale gelmiştir. Globalleşen dünya sosyal medyayı, küresel gelişmelerden herkesin anında haberdar olmasını ve sosyal ağlarda kolaylıkla tanınabilir/ulaşılabilir olmasını sağlayan hale dönüştürdü.

Bununla beraber sosyal ağ kullanıcılarından bazıları sosyal medyayı adeta podyum gibi kullanarak kendini çektiği ‘Selfie’ ile insanlara  beğendirme içgüdüsünü ortaya koydu.

Sosyal medyanın ‘selfie müzesi’ olmasına bazı kesimler olumsuz yaklaşırken sanat dünyası bu durumu krizin fırsata çevrilmesi olarak yorumlayıp olumlu yorumlarda bulundu.

Bunlardan biri olan Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunan çağdaş ve sokak sanatı müzesi ‘Moco’nun kurucuları Logchies-Prins ve eşi Lionel şu sözleriyle olumlu baktığını açıkladı; ‘Yeni bir çağda olduğumuz için insanlar her müzeden fotoğraf paylaşımı yapıyor. Bu, bizim için iyi çünkü daha fazla insanı buraya getiriyor.’ dedi.

Logchies-Prins çifti yaptığı açıklama ile sanat dünyasının sosyal medya ile etkileşimini olumlu buluyor. Bunun sayesinde günümüzde sosyal medyada paylaşılan podyum yarışındaki ‘Selfie’lerin sanat dünyasında paylaşımcılığı ve popülerliği arttıracağını gösteriyor.