23 Nisan Kimlere Tatil?

23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açıldığı, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bir bayramdır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor. Peki, 23 Nisan kimlere tatil olacak? 22 Nisan tatil mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

23 Nisan Kimlere Tatil?

23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir bayram, aynı zamanda da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı tarihtir. 23 Nisan’ın hafta içine denk gelmesiyle birlikte vatandaşlar bayramın kimlere tatil olacağını sık sık araştırıyor.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmi bayramlarından biridir. Bu bayram, TBMM’nin açılışının birinci yılından itibaren kutlanıyor. İlk başta yasal adı çocuk bayramı olmasa da, 1927’den itibaren çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır. 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır.

23 Nisan Kimlere Tatil?

23 Nisan Kimlere Tatil Olacak?

Resmi tatiller içerisinde yer alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 1 gün tatil uygulanacak. Takvime göre kamu kurumları, bankalar, okullar, üniversiteler ve bazı kuruluşlar bir gün süreyle çalışmayacaklar.

22 Nisan Resmi Tatil Kapsamına Giriyor Mu?

Ulusal Bayram kanununda yer alan bilgilere göre 22 Nisan yarım gün veya resmi tatil değildir. 22 Nisan’da okullar normal eğitime devam edecek. Kurumların çalışma saatinde bir aksama olmayacaktır.