Kayseri'de Boykot

Her geçen gün daha da artan zamlara karşı yetkililere seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar Kayseri'de boykota hazırlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Boykot

Kayseri’deki fahiş fiyatlardan bunalan vatandaşlar, hafta sonu ilgili kişi veya kişilere seslerini duyurmak için boykota hazırlanıyor. 

Geçtiğimiz günlerde kafe ve restoranlardaki gıda satışlarında, KDV oranlarının artırılmasına ilişkin söylemlerin ardından vatandaşlar isyan etme noktasına geldi.

Kayseri'de Boykot

Restoran ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklere uygulanacak KDV oranının yüzde 8'den 10'a, alkollü içkilerde ise yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılması tepkilere sebep oldu. 

Ünlülerden Destek

Sosyal Medya Platformları üzerinden başlatılan boykot çağrısı, vatandaşların verdiği destekle çığ gibi büyüdü. 
Ünlülerinde destek verdiği, fahiş fiyatlara karşı mücadele içeren bu çağrı sosyal medyadan dalga dalga yayıldı. 

Kayseri'de Boykot

Hafta Sonu Kafe Ve Restoranlara Gitmeyin

Restoran ve kafelerdeki fiyatların yüksekliğine tepki göstermek, seslerini yetkililere duyurmak isteyen vatandaşlar, sosyal medya platformlarından 20 – 21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeyin çağrısı yaptılar.  

Enflasyondaki artışı, ülkemizdeki kötü ekonomiyi ve maliyetlerdeki artışı gerekçe göstererek sürekli zam yapan restoran ve kafe gibi işletmelerde yemek ve içmek artık neredeyse lüks harcama oldu.

Kayseri'de Boykot

‘Fahiş Yemeğe Boykot’ etiketi ile sosyal medya platformlarından yayılan ve büyük bir kitle tarafından desteklenen çağrı için kullanıcılar, ‘Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot! Siz de katılın! 20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara gitmiyoruz’ şeklinde paylaşım yaptı.

Sosyal medyada örgütlenen kullanıcılar, ‘Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz’ diyerek yurttaşları boykota katılmaya davet etti.

Boykota bazı ünlülerinde yaptıkları paylaşımlarla destek verdikleri görüldü. 

Kayseri'de Boykot

Kayseri'de BoykotKayseri'de BoykotKayseri'de Boykot