ZiRVEDE OLMANIN TARiFSiZ COŞKUSU !.

Hacılar Erciyesspor, Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü organizasyonunda ilimizden Dağ Kurtları grubu, HADAK ve yurdun çeşitli illerinden gelen 18'i kadın toplam 79 dağcı geçtiğimiz hafta sonu Erciyes Dağı'na yapılan 12. Geleneksel Kış Tırmanışı'na katıldı.

ZiRVEDE OLMANIN TARiFSiZ COŞKUSU !.

Bu tırmanışta Faaliyet Sorumlusu görevini Mustafa Eliaçık üstlenirken, artçı olarak da Amatör Radyocu ve telsizci olan Atıf Yılmaz arka sıradan grubu yönlendirdi. Dağ Kurtları ise grubu ise Hasan Anık ile Murat Akşit liderliğinde farklı bir rotadan çıkıp farklı bir yerden zirveye ulaştı. Grupta Abdullah Somer ile Baki Altun artçı oldu.

ZORLU ŞARTLARA RAĞMEN…

Cumartesi günü Erciyes- Tekir Yaylası’ndaki Kayak Merkezi yanında Tekir Kapı’da buluşup telesiyejle üst istasyona ulaşan dağcılardan bazıları Erciyes A.Ş.’ne ait Dağ evinde, bir bölümü de Çobanini mevkiinde kamp kurdu. Akşam 17.30 civarında yapılan teknik toplantıda katılımcılara takip edilecek rota hakkında bilgiler verildi.14 Şubat Pazar günü sabaha karşı saat 03.00’de zirveye hareket edildi.

Çobanini ilerisinde ve Şeytan Boğazı altındaki Kahvaltı Kayalıkları’na zaman zaman derinleşen batak kara rağmen 05.10’da varan dağcılar , burada kısa bir mola verdi. Ancak burada 10 dağcı kamp alanına geri dönme kararı aldı.
Kadınlı- erkekli 69 dağcı ortalık ağarmaya başladığında ( saat 05.30 gibi ve ısı – eksi 10 derece ) Şeytan Boğazı kulvarına girdi ve kış tırmanışı için şart olan kazma- baton –krampon gibi teknik malzemelerini beceriyle kullanıp Hörgüçkaya sağ yanı kayalıklarını takip ederek saat 08.30’da Erciyes Dağı’nın Doğu zirvesine ulaştı.

TARİF EDİLMEZ, YAŞANIR !..

Kayseri, Ankara, Niğde, Adana, Mersin, Tunceli, Aydın,Bursa ve diğer bazı illerimizdeki kulüpleri ve grupları temsilen soğuk havaya- zorlu kış şartlarına rağmen Erciyes Dağı’nın zirvesinde 1 saat kadar dinlenip bol bol çevredeki Aladağlar, Hasan Dağı, Kayseri’nn türkülere konu olmuş ünlü Ali Dağı’nı hayranlıkla izleyip bol bol fotoğraf ve video çekimi yaptı.

ZİRVEDE SPOR DOSTLUĞU…
Doğu zirvedeki mola sırasında geçen hafta başında iddialı rakibini hem de Ülker Stad’ında Ziraat Türkiye Kupası’ndan eleyen Kayserispor ile Fenerbahçe’nin bayrakları birlikte açıldı. Sporun barış, kardeşlik ve dostluk olduğu vurgulandı.
Sonuçta aralarında taa Almanya’dan bu Geleneksel Kış Tırmanışı için özel olarak gelen misafirin de olduğu dağcılar duygularını adeta söz birliği etmişçesine ‘ Erciyes gerçekten bir harika !.. Öyle bir manzara ile karşı karşıyayız ki hani, ‘tarif edilmez yaşanır…’ derler ya,tam da o ?’ şeklinde ifade ettiler.

İNİŞ AYNI ROTADAN …
Dağcılar zirveden gruplar halinde çıkışı yaptıkları rotadan inişe geçti. Artçılar Abdullah Somer ile Baki Altun beraberlerinde son dağcı ile kamp yerine ulaştıklarında saat 10.45’i gösteriyordu.
Burada çadırlarını sökerek çantalarını sırtlayan dağcılar, Dağ Evi’ndeki arkadaşlarını da alarak saat 13.30’da Geleneksel 12. Erciyes Dağı Kış Tırmanışı’nın başladığı yer olan Tekir Kapı’ya ulaştı.
Burada tüm dağcılara katılım belgeleri takdim edildi. Diğer illerden gelen dağcılar da ‘ Erciyes Kış Tırmanışı bizler için harika ve unutulmaz bir anı oldu. Yeni faaliyetlerde görüşmek ümidiyle ‘ diye katılımcı arkadaşlarıyla vedalaşarak Tekir Yaylası’ndan ayrıldı.
Tırmanışla ilgili kısa bir açıklama yapan bu faaliyetin Sorumlusu Mustafa Eliaçık ‘ Kış tırmanışına katılarak bizleri onurlandıran tüm dağcı arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Kazasız-belasız güzel bir tırmanış oldu. Bu arada destekleri için Kayseri Valiliği’ne, İl Jandarma Komutanlığı’na, İl Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya, Erciyes A.Ş. Başkanı Murat Cahit Cıngı’ya tüm dağcılar olarak teşekkür ederiz..’ dedi.

 

Erciyes Dağı’na yapılan Geleneksel 12. Kış Tırmanışına katılan kulüpler, gruplar ve dağcılardan bazıları şunlar :
Hacılar Erciyes, Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü ( Mustafa Eliaçık, İsmet Rusal Malkoç, Lütfullah Batman, M. Emin Gürpınar), Dağ Kurtları Grubu (Hasan Anık,Murat Akşit, Abdullah Sömer, Baki Altun , Nihat Tufan Mustafa Ergen ve misafir Ramazan Coşar) HADAK (Fatih Özdoğan), TODOSK, Ankara Hiking (Feramus Pektaş,Muzaffer Topçu ve İlyas Ünver), Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık şubesi, Aydın- Kuşadası ADA dağcılık, Kocaeli Gençlik Spor Kulübü ( Cemil Orhan) YEBUDAK (Yüksel Esen), Ayak İzi Dağcılık, LÖSEV, Umuda 1 Gülücük ve bireysel (ferdi) olarak da Niğde'den Levent Koç, Ahmet Köse, Yalnız Kurt lakaplı Yavuz Küçükşahin, ve Almanya' dan Gökay Hazer, Ali İpek ve Atıf Yılmaz .

Haber: Muhammed Kösedağ
Fotoğraflar: Bekir Demirağ