'Zammı kabul etmiyoruz'

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Kamil Ünal, Hükümetin teklif ettiği zammın kabul edilemez olduğunu ve teklifin yeniden revize edilerek gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.

'Zammı kabul etmiyoruz'

Kamil Ünal açıklamalarına Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olaylara değinerek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, etkilenenlere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başladı. Ünal, ülkede yaşanan türlü olumsuzluklar yaşanırken, kamu görevlilerinin halkın imdadına koştuğunu, kamu çalışanlarının yerine getirdiği hizmetlerinin değerinin ve öneminin parasal bir karşılığının bulunmadığını söyledi.

Ünal, 6.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine Türkiye Kamu-Sen olarak ortak taleple gittiklerini belirtti. Kamil Ünal, Kamu İşveren Heyeti’nin, memur ve memur emeklilerine 2022 için yüzde 5+6, 2023 yılı için ise yüzde 6+6 maaş artışı teklif ettiğini dile getirdi.

“KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

“Bu teklif, bizim istediğimizin yarısı bile değildir, dolayısıyla kabul edilmesi de mümkün değildir.” diyen Kamil Ünal, şunları söyledi: “Muhtemelen 2021 yılı enflasyonun %20,  2022 yılı enflasyonun ise %15 olacağını tahmin edilmektedir. Yani önümüzdeki iki yıllık enflasyon toplamda en az %35-40 dolayında gerçekleşecektir. Yapılan teklif ise bu gerçekleri karşılamaktan uzaktır. Hayallere göre zam verip gerçekleri görmezden gelmenin bedelini kamu görevlilerimiz ödememelidir. Bu nedenle Hükümet, ivedilikle teklifini yenilemek zorundadır. Sayın Bakan teklifinde sözleşmeli çalışanlarımızın sorunlarının çözüleceğini, 3600 ek gösterge talebimizin kabul edildiğini ve refah payı ile ilgili bir gelişme yaşanabileceğini ifade etmiştir. Bunlar son derece olumlu olmakla birlikte, bu tekliflerin altı doldurulmalı, rakamlar netleştirilmelidir.”

YENİ TEKLİF İSTİYORLAR

Yeni ve kabul edilebilir bir teklifin gelmesi için Hükümete çağrıda bulunan Kamil Ünal, taleplerini şöyle sıraladı: “Gerçek enflasyon rakamları kadar maaş artışı istiyoruz. Geçmiş dönemlerde yaşanan kayıpların telafisi için seyyanen zam istiyoruz. 3600 ek gösterge uygulamasının tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Bütün güvencesiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Yardımcı Hizmetlilerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınmasını istiyoruz.”

Ünal, taleplerinin makul ve istenirse karşılanabilir olduğunu, adil ve hakkaniyetli bir teklif beklediklerini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

>>Kurumsal Haber