Yolcu Otobüsü Tarlaya Devrildi, Ölü ve Yaralılar Var! Vali Açıklama Yaptı

Kayseri- Yozgat karayolunda bugün sabah saatlerinde yolcu otobüsü dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle yoldan çıkarak tarlaya devrildi. Ölü ve çok sayıda yaralının olduğu kazayla ilgili ilk açıklama Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan'dan geldi. Detaylar haberimizde…

Yolcu Otobüsü Tarlaya Devrildi, Ölü ve Yaralılar Var! Vali Açıklama Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, kaza, sabah saatlerinde Kayseri- Yozgat karayolu Merkez ilçeye bağlı Battal köyü yakınlarında meydana geldi. M.K. (54) yönetimindeki 05 AFC 103 plakalı Mercedes marka yolcu otobüsü dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle yoldan çıkarak tarlaya devrildi. Araçta bulunan 19 yolcu yaralanırken 4 yolcunun durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralı yolculardan 64 yaşındaki Dindar Kelsaka’nın Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde hayatını kaybettiği belirlendi.

Yolcu Otobüsü Tarlaya Devrildi, Ölü ve Yaralılar Var! Vali Açıklama Yaptı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaralıları ziyaret eden kaza hakkında bilgi verdi. Özkan; ‘Kazada otobüste bulunan yolcularımıza hemen sağlık ekiplerimiz, AFAD, Jandarma ekipleri müdahale etti. Yaralılar hastanelere sevk edildi. Yaralıların bir kısmı Yozgat Şehir Hastanesine bir kısmı Şu anda bulunduğumuz Bozok Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir kısmı ise Solgun Devlet Hastanesinde tedavi görmektedir. Tabi kaza anında yaralanan vatandaşlardan 4 kişinin durumu ağır vaziyetteydi. Durumu ciddi olan vatandaşlarımızdan bir tanesi Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde vefat etmiştir. Ben vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum’ diye konuştu. 

‘Umarım bir daha canımız yanmaz’

Yolcu otobüslerinde kemer takmanın önemine değinen Vali Özkan; ‘Şu anda hâlihazırda tedavisi devam eden, 19 kişi bulunuyor. Sağlık ekiplerimiz üniversite hastanelerimiz, tüm uzman hekimleriyle birlikte yaralılarımızın tedavisine gayret etmekteyiz. Trafikte kurallara belirlenen tedbirlere riayet etmemek canımızı yakmaya zaman zaman olsa devam ediyor. Daha iki gün önce yolcu otobüslerinde kemer takmanın arka koltuk ve sürücü koltuklarının yanı sıra yolcularımızın kemer takmasının önemine değinmiştik ve bu uyarılara sürekli olarak devam ediyoruz maalesef buralara riayet etmemek canımızı yakıyor. Başımız sağ olsun umarım bir daha canımız yanmaz’ dedi.