YKS'ye Girecekler Dikkat! Sınavla İlgili Yeni Karar Çıktı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için önemli bir karar açıkladı. Detaylar haberimizde…

YKS'ye Girecekler Dikkat! Sınavla İlgili Yeni Karar Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖSYM, Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 8-9 Haziran'da gerçekleşecek olan YKS için yeni bir düzenleme yapıldığını duyurdu. 

İki oturumdan oluşan sınav, adaylara temel alanlar ve meslek alanları olmak üzere iki farklı seçenekte sorular sunacak. Adaylar, TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) olmak üzere iki farklı testten oluşan YKS'ye girecekler. TYT'de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından sorular yer alırken, AYT'de ise adaylar, kendi alanlarına yönelik soruları cevaplayacaklar.

YKS'ye Girecekler Dikkat! Sınavla İlgili Yeni Karar Çıktı

30 dakika ek süre verilecek!

Haziran ayında gerçekleşecek sınav olan YKS için ÖSYM tarafından yapılan düzenlemeyle, sınavda okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adaylara 30 dakika ek süre verilecek. Bu ek süre, adayların sınav sorularını daha rahat bir şekilde yanıtlayabilmelerine olanak tanıyacak.