YILMAZ'DAN PROTOKOL TEPKİSİ

Anavatan Partisi 20. dönem Kayseri milletvekili İbrahim Yılmaz'ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda protokol davetlileri arasında ismi yer almadı. İbrahim Yılmaz, 'Resepsiyona ben vatandaş olarak da giderim ancak neden protokolden ismim çıkarıldı merak ediyorum?' diye soruyor.

YILMAZ'DAN PROTOKOL TEPKİSİ

Her yıl ilde yapılan her programa protokol olarak davet edilen Anavatan Partisi 20. dönem Kayseri milletvekili İbrahim Yılmaz ve geçmiş dönem milletvekilleri birkaç gün önce Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda protokol arasında yer almadılar. İbrahim Yılmaz Kayseri protokolünde eski mebusların da olduğunu hatırlatarak, "Bu Türkiye'nin her ilinde böyledir. 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda bana davetiye gelmedi. Oysaki her yıl protokol olarak katılırız biz. Ben de görevli arkadaşı arayıp sordum neden bize davetiye gelmedi diye. 6 ay önce İçişleri Bakanlığı'ndan bir genelge geldiğini ve genelgede geçmiş dönem milletvekillerinin protokolden çıkarıldığı bildirilmiş. Kayseri'nin protokol listesini, Kayseri vilayeti verir. Kayseri'nin protokolünü Ankara nasıl belirler" diye konuştu.


Ben oraya vatandaş İbrahim olarak da katılırım
Ben normal vatandaş olarak da resepsiyona katılırım diyen Yılmaz, "Vali Yardımcısı düzeyinde arkadaşlar beni aradı ve programa katılacağımı söylediler. 30 Ağustos benim bayramım. Ben oraya vatandaş İbrahim olarak da katılırım, bundan gocunmam da. Ancak protokol listesinde benim ve diğer geçmiş dönem arkadaşlarımızdan hiçbirimizin adı yokken, beni daha sonra arayıp katılımcı olarak davet ediyorlar. İçişleri Bakanlığı'nın neden böyle bir uygulamaya gittiği yönünde bana hiçbir açıklama yapılmadı zaten listeyi de Ankara değil Kayseri yapar. Müdürlerin yardımcılarının yardımcıları protokolde varken biz eski milletvekilleri neden yokuz. Yoksa ben kimseye söylemeden kendimde gider katılırım resepsiyona, kimse de engelleyemez. Neden durup dururken böyle bir uygulamaya gidildi ben sadece bunu merak ediyorum" diye sordu.
>>Dilek Bayram