Yerli tohumlar, salçaya dönüştü

Kocasinan Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında ekimi yapılan yerli tohumdan üretilen domates fidelerinin mahsullerini topladı. İlk hasatta toplanan yaklaşık 1 ton domates, Hasan Arpa Mahallesi'nde bulunan KAYÇEV Tesisleri'nde kurulan kazanlarda salçaya dönüştü.

Yerli tohumlar, salçaya dönüştü

Geleneksel tohum yetiştiriciliği ve uygulanmasında Türkiye’de örnek olan Kocasinan Belediyesi, tamamen yerli tohumlardan elde edilen fidelerden toplanan organik domatesleri bünyesinde ki tesislerinde kullanmak üzere salça yaptı. Yetiştirilen domatesleri çeşitli işlemden geçiren belediye personeli, KAYÇEV Tesisleri yanında kurulan kazanlarda kaynatarak salçaya dönüştürdü. 1 ton domatesten elde edilen yaklaşık 100 kg salça şişelenerek, Kocasinan Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Kafe Sinan Tesisleri’nde hazırlanan ürünlerde kullanılmak üzere tesislere dağıtıldı.

Belediye olarak tarıma verdikleri öneme vurgu yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, içinde bulunduğumuz süreçte organik tarımın önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Geleneksel tohumların yetiştiriciliği ve uygulaması noktasında Kocasinan Belediyesi olarak öncülük yaptıklarını dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi olarak birçok alanda yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesi de tarıma vermiş olduğumuz destek. Özellikle, genetiği ile oynanmamış geleneksel tohumlarımızın yetiştiriciliği ve uygulaması noktasında Kocasinan Belediyesi olarak öncülük yapıyoruz. En önemlisi elbette insanımızın sağlığı, Kayseri bölgesine has yerli tohumlarla yetiştirdiğimiz fidelerden elde ettiğimiz domatesler bugün salçaya dönüştü. Kendi tesislerimizde halkımıza gönül rahatlığı ile sunmanın hazzını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. > Kurumsal Haber