Yerli Cola'yı Boykot Resmen Uçurdu!

İsrail'in Filistin'de aylardır yaptığı katliamlar nedeniyle Coca Cola ve Pepsi gibi küresel içecek markalarının Türkiye'de boykot edilmesi, yeli üretim colaya olan talebi adeta patlattı. Kayseri'de üretilen Meysu Cola gibi diğer yerli markaların üretim ve satış miktarları bakın kaç kat arttı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Yerli Cola'yı Boykot Resmen Uçurdu!

İsrail’in geride bıraktığımız yılın Ekim ayında Filistin halkına yönelik başlattığı katliam, tüm dünyada büyük tepki ile karşılanırken, savaşın, ekonomi sektörüne de ciddi ölçüde yansımaları oldu. Dünya genelinde insanlar, yaşananları protesto etmek için çeşitli eylemler yaparken, bir yandan da İsrail’i ekonomik olarak zayıflatacak adımlar atıyor. Bu çerçevede, İsrail’i açıkça destekleyen ticari firmaları ve markaları satın almayarak protesto ediyor.

Yerli Cola'yı Boykot Resmen Uçurdu!

Türkiye’de de özellikle giyim, kozmetik, temizlik alanında bir süreden beri boykot devam ederken, Coca Cola ve Pepsi gibi içecek markalarının protesto edilerek satın alınmaması, adeta boykotun simgesi haline geldi. Türkiye’de en çok boykot edilen ürünler arasında bulunan Coca Cola ve  Pepsi gibi içecek markalarının satış ve tüketiminde önemli ölçüde azalma yaşandı.

Bu iki markanın boykot edilmesi, en çok yerli üretim cola ürünlerine yaradı. Kayseri’nin köklü firmalarından olan Meysu’nun ürettiği Meysu Cola’nın yanı sıra Kristal Cola, Huzur Cola gibi markalara olan talep önemli ölçüde arttı.

Kayseride Gülsan bünyesinde faaliyet gösteren Meysu A. Ş, 2006 yılında cola üretimine başladı. Bu yıla kadar, pazarda pek önemli bir pay sahibi olmayan Meysu cola, boykot ile birlikte sipariş yağmuruna tutuldu. 

Yerli Cola'yı Boykot Resmen Uçurdu!

Boykotun başladığı günden bugüne kadar Meysu cola ve diğer yerli cola üretiminin birkaç kat arttığı belirtiliyor. Meysu Cola’nın üretimi çift vardiyaya çevirdiği ve üretim miktarı ile pazardaki payının bir önceki yıla göre 10 kat arttığı, firmanın yeni yatırımlar planladığı belirtiliyor.

Meysu Cola’nın yanı sıra yerli kola markaları arasında Uludağ, Kristal Cola, Can Cola, Huzur Cola, Gimmy, Rival, Kilerkola, Tansaş Cola, Le'Cola gibi markalar da bulunuyor.