Yerel seçimlerden sonra altın fiyatları yükseldi mi?

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından yatırımcılar altın fiyatlarında fiyat farklılığının olup olmadığını merak ediyor. Ekonomistler, seçimlerin ardından Nisan ayının ilk haftası altın fiyatlarında yükseliş olacağını tahmin ediyor. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 Nisan güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Yerel seçimlerden sonra altın fiyatları yükseldi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte yatırımcılar, altın fiyatlarındaki olası değişiklikleri yakından takip ediyor. Ekonomistler, seçimlerin etkileriyle birlikte Nisan ayının ilk haftasında altın fiyatlarında artış öngörüyordu.

Yerel seçimlerin sonuçlarının netleşmesiyle birlikte piyasalarda beklenen hareketlilik, altın fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Özellikle belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların güvenli liman olarak tercih ettiği altın, bu dönemde talebin artmasıyla fiyatlarında yukarı yönlü hareketliliğe neden olabileceği tahmin edilmişti.

Düşüşler fırsat olarak görülmeli

Yatırımcının en çok tercih ettiği gram ve çeyrek altın kademeli olarak yükselmeye devam ediyor. Yerel seçimlerinden ardından Nisan ayının ilk günü gram altın yüzde 1,23, çeyrek altın ise yüzde 1,81 oranında yükseliş meydana geldi. Ekonomist İslam Memiş’e göre altın piyasası yılsonuna kadar yükseleceği ve yatırımcının düşüşleri fırsat olarak görmesi gerektiği yönünde tavsiyede bulundu.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 1 Nisan Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 2,355
Satış: 2,356

Çeyrek altın
Alış: 4,047
Satış: 4,268

Yarım altın
Alış: 8.045
Satış: 8.312

Cumhuriyet altın
Alış: 16.232
Satış: 16.669