Yeni Vergiler Geliyor!

Yükselen enflasyon ile mücadele etmeye çalışan vatandaşlara bir kötü haberde bakanlıktan geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Yeni Vergiler Geliyor!

Enflasyon oranlarının yüksekliği ile hayat pahalılığının altında ezilen vatandaşlar vergilerde adil düzenleme isterken, tam aksine yeni vergilerin vatandaşların hayatına dahil olacağı konusu gündeme bomba gibi düştü.

Yeni Vergiler Geliyor!

Kripto para piyasası için yeni düzenlemeler zaten bekleniyordu. Habertürk’ten Rahim Ak’da bu konuyu gündeme getirmiş. Ak’ın haberine göre, Sermaye Piyasası Kurulu’nun son düzenlemelerinin ardından, Gelir İdaresi Başkanlığı vergilendirme sürecini hızlandırdı. Buna göre Kripto para işlemlerinden alınacak vergi oranlarında düşüş yaşanacak.
Edinilen bilgilere göre kripto para birimleri üzerinden elde edilen kazançlar için vergilendirme sistemi, piyasa dengelerini bozmayacak şekilde ayarlanmaya çalışılıyor. 

Yeni Vergiler Geliyor!

Yeni düzenlemeye göre, kripto varlıkların menkul kıymet geliri olarak kabul edilmesi durumunda, yurtdışına transferini sınırlamak amacıyla elde edilen gelir üzerinden kaynakta kesinti yapılması öngörülüyor.

Sermaye Piyasası Kurulu, konuya ilişkin yasal çalışmalarını sürdürürken, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı da kripto varlıkların vergilendirilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Uzmanlardan edinilen bilgilere göre ise, kripto para birimlerinin vergilendirilmesi için Gider Vergileri Kanunu’na işlem vergisi eklenmesi ve Gelir Vergisi Kanunu’nuna göre stopaj ile kripto paraların vergilendirilmesi öngörülüyor.