Yeni Taşıt kredisi dönemi – Araba alacaklar dikkat!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) duyurdu. Araba alacak Kayserililer bu haber sizin için. 'Yeni Taşıt Kredisi' dönemi başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

Yeni Taşıt kredisi dönemi – Araba alacaklar dikkat!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yeni kredi tutarı duyuruldu. Araba alacak Kayserililer bu haber sizin için.

BDDK taşıt kredisi tutarında düzenlemeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun aldığı karara göre taşıt kredi sınırları güncellendi. Buna göre fatura değeri 1 milyon 600 bin TL ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 48 ay olarak güncellendi. Kullanılacak kredi tutarı ise yüzde 70'i aşmamalı.

BDDK, fatura değeri 1 milyon 600 bin TL’nin üzerinde olup 3 milyon lira üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 36 ay olarak belirledi.

Nihai fatura değeri 3 milyon TL’nin üzerinde olup 4 milyon liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde ise vade sınırı 24 ay olarak belirlendi.

Kurul kararına göre ayrıca kredi tutarının nihai fatura değeri 4 milyon liranın üzerinde olup 5 milyon liranın üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 20'yi aşamamasına karar verildi.

Nihai fatura değeri 5 milyon TL’nin üzerinde olan taşıtlar içinse kredi tutarı yüzde sıfır olarak belirlendi. BDDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre karar, 13.06.2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun Geçici 12'nci maddesi kapsamına giren mükellefler tarafından üretilen sadece elektrik motorlu taşıtlar için geçerli olacak.