Yeni milli ilacımız B12

Kayseri Devlet Hastanesi'nde son dönemde enjeksiyon biriminde yoğunluk göze çarparken, çok sayıda vatandaşın B12 ilacı için gelmesi de dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Yeni milli ilacımız B12

İnsanlarda B12 eksikliği son yılların parlayan yıldızlarından biri olarak ortaya çıkıyor. Özellikle yorgunluk ve hafıza sorunları için pek çok kişi B12 eksikliğinde ilacın iğneyle enjekte ederek yaptırılırken, Kayseri’de enjeksiyon birimine gelen çoğu vatandaşın b12 eksikliği için geldiği öğrenildi.

İnsan vücudunda B12 vitamini seviyesi çok azaldığında yorgunluk, halsizlik, hafıza sorunları ya da nörolojik sorunlar meydana gelirken, kan tahlili yaptıran hastalarda son dönemde b12 eksikliği sıklıkla görülmeye başlandı. 

Kayseri Devlet Hastanesi Ferdane-Emin Kahraman Enjeksiyon, Pansuman birimi şu günlerde yoğunluk yaşıyor. Tedavi gördüğü doktorun reçeteye yazdığı b12 ilacını iğneyle enjekte etmek için hastane enjeksiyon birimlerinde uzun kuyruklar göze çarpıyor. 

İnsanlar kendi aralarında konuşurken b12 için geldiklerini, insanların artık yorgunluk, halsizlik ve unutkanlık yaşadıklarını anlattılar.

Bazı vatandaşlar da, “Artık milli ilacımız b12 oldu” yorumları yaptılar. 

B12 vitamini nedir? 

Hayvansal gıdalarda doğal olarak bulunan, vücudun kırmızı kan hücresi oluşumunda, sinir hücrelerinin sağlıklı kalmasında, hücre metabolizmasında ve hücrelerin genetik materyali olan DNA moleküllerinin yapılmasında rolü olan B vitamini türüdür. Isıya duyarlı olan ve suda çözünebilen b12, ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirip, sinir sisteminin doğru ve hızlı çalışmasında görev yapar. B12 eksiği olan hastalar ilaç takviyesi alıyor.