Yeni Havalimanı Yetersiz mi? O İsim Sert Eleştirilerde Bulundu!

1 milyar 200 milyon lira harcama ile yapılan ve iki ay önce hizmete giren Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ile ilgili sert eleştiri geldi. Kayserili gazeteci, 'insanlar burada koyun gibi bekliyor' dedi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yeni Havalimanı Yetersiz mi? O İsim Sert Eleştirilerde Bulundu!

Kayseri Erkilet Havalimanı'nın terminal binası inşaatı 2020 yılında başladı ve 3 yılda tamamlandı. İki ay önce hizmete açılan yeni bina ile birlikte eski bina tamamen kullanım dışı kaldı. Şubat ayı ile birlikte yeni hizmet binası yolcuları ağırlamaya başladı. 

İç Anadolu Bölgesi'nde Esenboğa Havalimanı'ndan sonra en büyük 2'nci, Türkiye genelinde yolcu sayısında 11'inci, dış hat yolcu trafiğinde ise 7'nci sırada yer alan havalimanının yeni terminal binası ve apron (uçak park alanı) 2 milyon 350 bin yolcu kapasitesine sahip bulunuyor. Yetkililer, bu rakamın 6 milyona kadar çıkabileceğini belirtiyor.

Yeni Havalimanı Yetersiz mi? O İsim Sert Eleştirilerde Bulundu!

Şimdiye kadar terminal binasıyla ilgili siyasilerden olumlu mesajlar gelirken, Kayserili gazeteci İlter Sağırsoy, sosyal medya hesaplarında sert eleştirilerde bulundu. ''İnsanlar soğukta koyun gibi bekletiliyor'' diyen Sağırsoy, personel yetersizliği olduğunu savundu.

Yeni Havalimanı Yetersiz mi? O İsim Sert Eleştirilerde Bulundu!

Sağırsoy, şunları söyledi: ''Kayseri havalimanında gelen yolcu bekleme salonu yetersizmiş, onun için içerde değil, koyun  gibi dışarda bekletiliyorsunuz. Gece gündüz fark etmiyor. Hac yaklaşıyor, onbinlerin dönüşünü düşünemiyorum bile. Üstelik gelen yolcunuzu beklerken tuvaletiniz gelirse, yandınız çünkü dışardasnız..altınıza yapacaksınız ya da 2 kat yukarıya gidip, giden yolcu girişinden yolcu gibi girip, güvenliğe durumunuzu izah edip geçerseniz, tuvalete gidip sıraya gireceksiniz. O sırada yolcunuz çıkarsa bu sefer, o, dışarıda sizi bekleyecek.şaka gibi ! Ama gerçek şimdilik bu !''

Sağırsoy’un bu eleştirilerine karşı yetkililerin, nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.