Yeni hastane şart!

Kayseri nüfusunun artmasıyla birlikte vatandaşlar muayene randevusu alabilmek için günlerce beklerken, bazı tahlil ve tetkikler için aylar sonrasına gün veriliyor. Kayseri'de vatandaşlar bu durumdan rahatsız olurken 'Yeni hastane şart' yorumlarını beraberinde getiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Yeni hastane şart!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık sisteminde ortaya çıkan sorunlar, Kayseri’nin en öncelikli meselesi haline geldi. Kamu hastanelerinde sistem tıkanma noktasına gelirken, İldem, TOKİ ve Mimsin bölgesine yapılacak yeni bir hastane kaçınılmaz hale geldi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kayseri Şehir Hastanesi ve Kayseri Devlet Hastanesi, Kayseri’nin yanı sıra çevre illere de sağlık hizmeti veriyor. Yüksek enflasyon nedeniyle özel hastanelere gidemeyen vatandaşlar, kamu hastanelerini tercih edince, bu hastaneler kapasitelerinin çok üzerinde hastaya sağlık hizmeti vermek durumunda kaldı. Ancak muayene başta olmak üzere tahlil ve tetkiklerde aylarca süren yığılmalar yaşandı.

Vatandaşlar, muayene randevusu alabilmek için günlerce beklerken, bazı tahlil ve tetkikler için aylar sonrasına gün veriliyor. Hastaneler, sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taşıyor. Sağlıklı insanları bile hasta edecek görüntülerin ortaya çıktığı kamu hastanelerinde, acil servise başvuran hastalar bile muayene olabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Yeni hastane şart!

Kayseri’nin nüfusu 1 milyon 500 bine dayanırken, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir gibi komşu illerden de günlük olarak çok sayıda hasta geliyor. Bu nedenlerden dolayı kamu hastaneleri kapasitelerinin iki katı kadar hizmet verirken, sistem adeta tıkanma noktasına geldi. Kamu hastanelerinden özel sektöre geçen doktor ve sağlık personeli sayısı da bir başka sorun olarak sıralanıyor. Sağlık personeli sayısının da düşmesi, bu sorunu biraz daha derinleştiriyor.

Şuanda Kayseri’nin en büyük sorunu haline gelen sağlık sistemi için en keskin çözüm, İldem, Toki ve Mimsin bölgesine yapılacak olan 4. Bir kamu hastanesi. Daha önce siyasetçilerin defalarca gündeme getirdiği ve projesi hazırlanan hastane projesinde, yıllar geçmesine karşın bir gelişme yaşanmadı. Şehrin Doğu bölgesinde yaşayan vatandaşlara da büyük rahatlık sağlayacak bu proje, şehir trafiğinin de rahatlamasına yol açacak.

Her ne kadar bu bölgelerde semt poliklinikleri ve aile sağlık merkezleri olsa da tam teşekküllü hastaneye olan ihtiyaç her geçen gün artıyor.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, geçtiğimiz sene yaptığı bir açıklamada, İldem bölgesinde kurulacak yeni hastanenin projesinin hazırlandığını belirterek daha sonra  inşaat ihalesine çıkılacağını açıklamıştı. Erşan, 'Hastane, o bölgede bir rahatlama sağlayacak' dedi.

Erşan, şunları söyledi: ‘Kayseri büyük bir şehir ve nüfusu da giderek artan bir şehir olduğu için bakanlığımızın yatırım programına almasıyla birlikte İldem bölgesinde 200 yataklı bir hastane projesi söz konusu. Bunun da geçtiğimiz 23 Temmuz’da proje ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz günlerde de bakanlıktan bir heyet, yerinde inceleme yapmak üzere şehrimize geldiler. Şu an projesi çizilmekte. Proje bittikten sonra da inşaat ihalesine çıkılarak şehrimize bu hastane kazandırılmış olacak. Hastane o bölgede rahatlama sağlayacak.’