'YENİ DAĞCILAR KAZANIYORUZ !..'

Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü tarafından organize edilen ' Dağcılık Yaz Eğitim Kursu ' Erciyes- Tekir Yaylası karşısındaki Koç dağında ilimizdeki Sahabiye, Turkuaz, Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları kulüplerinden 1'er, Hacılar Erciyes ve Gençlik Spor'dan 3, Kayseri Dağcılık İhtisas'tan 4, K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü'nden de 14 olmak üzere toplam 24 dağcının katılımıyla ve başarıyla gerçekleştirildi.

'YENİ DAĞCILAR KAZANIYORUZ !..'

Teorik çalışmaları Gençlik ve Spor Bakanlığı Kayseri Çok Amaçlı Spor Salonu’nda , pratik çalışmaları ise Koç Dağı üzerindeki kayalıklarda  yapılan Dağcılık Yaz Eğitim Kampı’na  yönetici olarak Kayseri K2 Dağcılık ve  Kayak  İhtisas Kulübü başkanı İsmail Yılmaz  ,  Teknik Direktör  Mahmut GERS (5. Kademe) antrenörler  Ahmet YILMAZ ( 3. Kademe), Ali Rıza CEYHAN  ( 2. Kademe ) ve Mahmut YILMAZ  (1. Kademe ) nezaret etti. 24 Mayıs- 30 Mayıs arasında  Tekir Yaylası’nda kamp kuran  ve Koç Dağı zirvesindeki çalışmalara katılan dağcılar,   Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından görevlendirilip   Sivas’tan gelen Sınav yapıcı Nevzat Sezer (5. Kademe ) tarafından sınava alındı.

KAYA TIRMANIŞI YAPTILAR…

Teorik çalışmalarda Çok Amaçlı Spor Salonu’nda deneyimli antrenörlerden görsel bilgiler alan  dağcılar, pratik çalışmalarını Koç Dağı’nda gerçekleştirdi ve iple kaya tırmanışının ince ayrıntılarını  uygulamalı olarak öğrendi.

Bu kamp için TDF tarafından görevlendirilen Nevzat Sezer, Pazar günkü son çalışmaların bitiminde dağcıları hem teorik hem de uygulamalı sınavdan geçirdi.

Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü başkanı ve kamp yöneticisi İsmail Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada ‘ Erciyes ile Kayseri şehri adeta birbirini tamamlayan çok değerli ve önemli iki unsur… Biz K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü olarak Kayseri’de dağcılığın kitlelere yayılması adına  faaliyetler ve eğitim ağırlıklı çalışmalar yapıyoruz. Tamamladığımız Dağcılık Yaz Eğitim Kursu da bunlardan biri ve devamı gelecek… Şehrimizdeki dağcılık kulüplerine mensup 24 dağcının katıldığı kurs çalışmalarımız oldukça iyi geçti. Dağcılık sporuna yeni isimler kazandırmak ve bunu okul çağındaki  gençlere kadar  inmek istiyoruz. Kayseri dağcılık sporu açısından Erciyes gibi çok önemli bir değere sahip. Eğitime büyük önem veriyor ve ailelere sürekli dağcılık sporunun tehlikeli bir spor olmadığını anlatıyoruz. Kamp ve kurs  çalışmalarımızda spocularımızı eğiten antrenörlerimize , teorik – pratik sınavları  yapıp değerlendiren Nevzat Sezer beye  ve Dağcılık Yaz Eğitim Kursuna katılan ilimizdeki çeşitli kulüplere mensup sporcu arkadaşlarımıza , faaliyetimize lojistik destek sağlayan Kayseri Genlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve çalışanlarına  teşekkür ediyorum. Bana göre gerek teorik ve gerekse pratik çalışmalar gayet başarılı geçti. Sınav sonuçlarında başarılı olanlar, sonraki  yapacağımız dağcılık ileri eğitim kampları ve çalışmalarına katılacak …’ diye konuştu.

 

Dağcılık Yaz Eğitim Kursuna  katılan dağcılar şunlar :

Nihat Tufan, Ersin Akar, Murat Akşit, Kenan Okan Cingil, Ramazan Çalık,  Zübeyir Talha Özer, İbrahim Turgay Dişçeken, Muhammet Emin Gürpınar,  Murat Önk, Lütfullah Selçuk Batman, İsmet R. Malkoç,   Adem Durmuşçelebi, Mustafa Eliaçık, Dilara Yılmaz,  Mert İsmail Eği, Hasan Atak, Hasan Ali Şahin, Murat Yavuz, Gül Cennet Altınkazma ve Osman Gönül.

 

Haber : Muhammed KÖSEDAĞ

Fotoğraflar : Bekir DEMİRAĞ