Yeni banknotlar mı geliyor?

Enflasyonun yükselmesi, alım gücünün düşmesi gibi olumsuz gelişmeler, 'Yeni banknotlar mı basılacak' iddiasını gündeme getirdi. Peki, yeni banknotlar gerçekten çıkıyor mu? Ne kadarlık banknotlar çıkacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Yeni banknotlar mı geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk lirasının günden güne değer kaybetmesi, ortaya yeni iddiaların atılmasına sebep oldu. 500 TL banknotlar çıkabileceği, 10 TL’nin de madeni para olarak kullanılmaya başlanacağı iddia edildi. 

Yeni banknotlar mı geliyor?

Daha önce gündeme gelen 500 TL’lik banknot ve 10 TL’lik madeni para iddiaları ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2 Ağustos 2022 tarihinde iddiaların gerçek olmadığını söylemişti.

Yeni banknotlar mı geliyor?

Şu an piyasadaki en küçük banknot olan 5 TL ve en büyüğü olan 200 TL enflasyondan dolayı satın alma gücünde eriyor. Yakın süreçte yeni banknotların çıkıp çıkmayacağını, Altın ve Para Piyasa Uzmanı İslam Memiş anlattı. Memiş: “ Yeni banknotların çıkabileceğini tahmin ediyorum. Üstelik sadece kağıt banknotlar değil demir madeni paralarda çıkabilir. Mesela 2, 2.5 gibi madeni paralar olma ihtimali yüksek…2023 yılının sonuna kadar bu paralarda zirve olabilir” ifadelerini kullandı.