Yeni AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm kimdir?

14 Mayıs seçimleriyle birlikte milletvekili olan önceki AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun boşalan koltuğuna oturan Fatih Üzüm son günlerde sıkça adından söz ettiriyor. Peki Fatih Üzüm kimdir, nerelidir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Yeni AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm kimdir?

14 Mayıs seçimleriyle birlikte milletvekili olan önceki AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun boşalan koltuğuna oturan Fatih Üzüm kimdir, nerelidir, kaç yaşında, evli mi? İşte detaylar..

Yeni AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm kimdir?
AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nda önceki il başkanı Şaban Çopuroğlu’nun milletvekili olmasıyla boşalan koltuğuna Fatih Üzüm getirilmişti. 

Yeni AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm kimdir?
Geçtiğimiz günlerde ise yapılan temayül yoklamasıyla birlikte AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yeni il başkanı seçildi.

Yeni AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm kimdir?Fatih Üzüm kimdir?

Teşkilatta yapılan değişiklik ile birlikte gündeme gelen Fatih Üzüm, 1974 yılında Kayseri'de doğdu. Üzüm, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kayseri'de tamamlayarak, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Üzüm, siyasi kariyerine 2002 yılında AK Parti'de başladı. Üzüm, AK Parti Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyeliği (2004-2009), AK Parti Talas ilçe Başkanlığı (2009-2012) ve AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcılığı (2012-2015) gibi görevlerde bulunmuştur. 2015 yılında yapılan kongrede AK Parti Kayseri İl Başkanı seçilmiş ve bu görevini halen sürdürmektedir.
Ayrıca, Fatih Üzüm, Kayseri Ticaret Odası Meclis Üyesi, Kayseri Erciyesspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Erciyes Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev alıyor. 
Kayseri AK Parti İl Başkanlığı görevine, önceki il başkanı Şaban Çopuroğlu'nun milletvekili adayı olmasının ardından Fatih Üzüm atanmıştı. AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in takdirleriyle Üzüm, Kayseri İl Başkanı olarak görevlendirildi.