Tarık Sena Kösedağ

Yine hüsran

Tarık Sena Kösedağ

SON2 sezonda “ucu ucuna” ligde kalmayı başaran Kayserispor yeni sezona oldukça iddialı giriş yapmak için transfer çalışmalarını gerçekleştirdi.Yerinde ve mantıklı transferle sezona giriş yapanSarı-kırmızılı ekip, beklenen performansın çok uzağında kaldı. Tabii Altayspor karşısındaki takım Kayserispor’un bu sezonki asıl 11’i değildi. Yapılan o kadar transfere rağmen, orta sahada yine Avramoski’ye muhtaç olmak acı verici.

Ancak bahsettiğim gibi Kayserispor’un Altay karşısındaki 11’i geçici. Yalçın Hoca’nın elinde iyi malzemeler var. İlerleyen haftalarda bunu en iyi şekilde kullanması gerekir.

Çok geç olmadan…

Maçın ilk 5 dakikası istekli başlayan taraf olmamıza rağmen sakatlığı bulunmayan Lung yerine tercih edilen Doğan Alemdar’ın yapmış olduğu büyük hata ile topu kendi ağlarımızda gördük.

Evet Doğan genç ve yetenekli bir kaleci. Kayserispor’un onu piyasada tutmak adına vitrine çıkarması da gerekli bir durum ancak, Lung gibi tecrübeli bir ismi kenarda tutmak ne kadar doğru. Doğan yetenekli ama tecrübesiz. Geçen sezon da bir çok maçta bunu gördük. Lung tam bir tecrübe abidesi. Kurtardığı maçlar sayısız. Sahada olması, defansa büyük güven veriyor. Doğan’ı parlatıp satacağız diye, Lung gibi bir ismi yok saymamalıyız. Lung’un bu takım için yaptıkları gözardı edilemez.

Yenilen ilk golün ardından takım ister istemez oyundan düştü. Maçın faturası Yalçın hocaya kesilir. Orta sahanın merkezinde ileriye top gönderecek oyuncular tercih edileceğine, geçtiğimiz sezon hiçbir etkisi olmayan Avramovski ile başlaması, başlı başına bir hataydı.

Forvet hattına gelecek olursakMustafa Pektemek’in etkisiz kaldığı ve topla çok buluşamadığını gördük.

Avrupa Şampiyonası oynamış Mario Gavranovic’in hazır olmaması düşünülemez. Yine hazır bir isim olan yeni transfer Carlos Mane de ilk 11’de düşünülebilirdi.

Maçtan önce kadrolar açıklandığında yeni transferlerin kadroda olmasını bekledim. Orta saha dörtlüsü olarak Kemen, Mensah, Mane ve İbrahim Akdağ olmasını beklemiştim. Ancak maçtan kısa süre önce bu oyuncuların sakatlıklarının olduğu haberi geldi.

Maç öncesi çıkan 11 benim gibi bir çok kişiyi de memnun etmedi. Yine yazının başında dediğim gibi Kayserispor’un gerçek 11’i bu değil. İlerleyen haftalarda yeni transferlerle birlikte daha dirençli ve sahada doğru işler yapan bir Kayserispor izleyeceğimizi düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları