Osman Çiftci

Kayseri basını için tarihi gün...

Osman Çiftci

KAYSERİ’de günlük olarak yayın yapan 14 gazetenin sahiplerinin aldığıkararla bugünden itibaren şehrimizde basılıolarak 3 gazete bayilerde ve abonelerinin kapısında olacak.

Dün Kayseri Olay Gazetesi’nin günlük basılıson baskısında da kaleme aldığım gibi, birlikte hareket ederek hem basılıgünlük gazeteyi koruma hem de ekonomik zararın içinden çıkılmaz hal almasınıönleme çabasında olan Kayseri’de günlük olarak yayın yapan gazetelerin sahiplerinin ortak akılla aldığıkararlar sonucunda bu noktaya gelindi.

Tabiri caizse basılıgünlük gazete konusunda Kayseri’de bir çağkapandıyeni bir çağaçıldı.

Yerel gazeteler olarak bizlerin de eksikleri, hatalarıvardıilla ki ama Kayseri günlük basılan yerel gazetelerine yeterince sahip çıkmadı, çıkamadı.

Yerel gazeteler bir anlamda kamu görevi ifa ediyor. Kamunun da kamuoyunun da sahip çıkmasıbu nedenle şart aslında.

14 gazeteye sahip çıkamayan Kayseri umarım 3 gazeteye sahip çıkar.

Bu 3 gazetenin misyonu yerel gazeteleri ekonomik anlamda daha da zor bir duruma sürüklenmekten kurtarmak olduğu gibi basılıgazete kültürünü korumak, Kayseri’yi gazetesiz bırakmamak.

Bayinizden 1 TL vererek 3 gazeteden herhangi birini alabileceğiniz gibi 3 gazeteye birden abone olarak hergün kapınıza gelmesini isteyebilirsiniz de.

***

Bu vesileyle bir selamlama yapmışolalım.
Bu yeni dönemin vatanımıza, milletimize, şehrimize, Kayseri’de ‘gazete’ denilince ‘gazeteci’ denilince akla gelen herkese hayırlıuğurlu olmasınıdiliyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları