Osman Çiftci

Hulusi Akar Kayseri'ye ne katar ?

Osman Çiftci

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseriye ne katmıştır ki Kayseriden milletvekili olursa Kayseriye ne katacak? Karar anı yaklaştı, ben de izlenimlerimi ve düşüncemi paylaşayım. Sonuna kadar okumazsanız eksik ya da yanlış anlayabilirsiniz en başından söyleyim

Avrupa’nın ve Türkiyenin İlk Silindirik Lityum İyon Pil Üretim Tesisinin ASPİLSAN bünyesinde Kayseride kurulmasında Hulusi Akarın katkısı olmuş mudur, olmamış mıdır? Bir bakın bakalım Kayseride Aspilsan ile en çok ilgilenen isimler arasında kim var

Yıllardır Milli Savunma Bakanlığı yapıyor da Savunma Sanayisinde Kayseriyi öne çıkarmak adına ne yapmış? Bu sorunun cevabını ben vermeyeceğim.

★ ★ ★

İki ismin Olay Türk TVde canlı yayın konuğumuz olduğunda yaptığı açıklamaları paylaşacağım. Lütfen dikkatle okuyun;

Kayseri Makina Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Tolga Varol;

“Oda olarak düzenlediğimiz Savunma Sanayi Sempozyumunda Kayseri'deki yaklaşık 20 firma savunma sanayindeki büyük firmalarla anlaşma yaptı. Bizim başarımızın en büyük sebebi Hulusi Paşa'nın bu konuda bize verdiği destekti.

Varol’un açıklamasına devam edelim:

“Kayseri'de TUSAŞ'a ait bir fabrika açılması için proje yapılıyor. Hulusi Akar Paşa olmasaydı TUSAŞ olmazdı.

En güzel sonucu da şuanda TOMTAŞ ile beraber başlayan TUSAŞ'ın belli bir üretiminin Kayseri'ye getirilmesi çalışmaları.

Varol’dan birkaç cümle daha : “Kayseri'ye kurulacak TUSAŞ fabrikası sayesinde savunma sanayisinde Kayseride istihdam 10 bini bulabilir.

Kayseri’de TUSAŞ'ın olması bahsettiğim 20 firmanın 200e çıkmasına sebep olacak. Bununla beraber TUSAŞ'a iş yapan büyük firmaların da Kayseri'de fabrika açmasına sebep olacak.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer:

“TOMTAŞın Kayseride küllerinden yeniden doğma hikayesi; Hulusi Akar Paşamızın Başkanlığında Milli Savunma Bakanlığında yapılan toplantıda başladı. Bir şekilde vücut bulacak inşallah. Kayserinin mazisinde var olan bu konu Kayserinin sanayisini başka yere evirir. Uçak sanayisinde rolleri değiştirecek bir proje. Sessiz sedasız çok önemli bir çalışmaya imza atıldı. Sayın Bakanımızın bu konuda müthiş bir iradesi var, Allah ondan razı olsun. Kayseri bu iş için doğru adres, ne zaman bu tesis devreye girer üretime başlarsa buna bağlı olarak yan aşamaları, üretim yapıları meydana gelirse dünyadaki önemli oyuncular gelecekler. Bu Kayserinin ekonomisine kütle olarak koyacak ihracat rakamlarını beraberinde getirecek bir ağır sanayi hamlesi.

★ ★ ★

İki ismin açıklamalarındaki mevzuyu anlayabildiniz mi ? Kayserinin büyük projelerinin şehrin kısır siyasi çekişmelerinden uzak şekilde takip edilmeye ihtiyacı var. Savunma Sanayii bu şehrin en büyük hayallerinden biri. Havalimanı inşaatına, hızlı tren projesine Hulusi Akarın etkisini bilen biliyor ama Kayseri Milletvekili olsa, bu gibi konulara daha ilgili ve daha etkili olacaktır muhakkak.

★ ★ ★

Velhasılı, yukarıda verdiğim örneklerde de görüldüğü gibi Hulusi Akar, Bakanlığı döneminde Kayseriye çok şey kattı. Kayseri Milletvekili olursa da daha çok şey katar. Seçilerek gelmeyi gönlünden geçirdiği biliniyor. Bakanlar milletvekili olacaksa Hulusi Akara da Kayseri yakışır. Benim izlenimin, düşüncem böyle

Yorumlar 1
Erciyes dagi 09 Nisan 2023 18:59

Osman bey bos ver akari son.zamamlarda lutven.biraz gercekleri.yaz suruyeliler kayseriyi bitirdi??kucukmustafa pasamahalkesinde teror.estirdi suriyelier bizler yenicag internetsitesinden ogreniyoruz sizler burnunuzun.dibinde.gormuyorsunuz??cok.yazik.dosca selamlar.isvicre

Yazarın Diğer Yazıları