Muhammed Kösedağ

Hepimiz Onu İstiyoruz

Muhammed Kösedağ

KAYSERİSPOR teknik direktörü Recep Uçar önceki günlerde yaptığı açıklamalarda topa sahip olan, arzulu ve coşkulu oynayan bir takım hedeflediklerini söyledi. 
Bu hepimizin isteği aslında... 
Kayserispor'u izleyen taraftarlar ve futbolseverler, güzel oyun, baskılı ve istekli bir futbol izlemeyi arzu eder. 
Burada bir eleştiriye yer vermek istiyorum. Recep Hoca gelmeden önce bu takım gayet coşkulu ve arzulu bir oyun sergiliyordu. Transfer yapamadan, dar kardo ile saha içerisinde gayet memnun edici bir oyun ortaya koyan Kayserispor, sportif başarı anlamında da beklentileri oldukça karşılıyordu. Recep hoca takımın başına geldiğinden beri oyun olarak sahada geri planda kalan bir Kayserispor izliyoruz. 
Rakip farketmeksizin cesur oynayan bir Kayserispor'u gözlerimiz arar oldu. Evet Recep Uçar yeni geldi belki zamana ihtiyacı ve ancak, Kayserispor'un vakit kaybedecek durumu yok. Yapılan transferlerin çoğunu sahada göremedik. Gördüklerimiz de tatmin edici bir futbol oynamadı. 
Kötü gidişatın üzerine bir de transfer başarısızlığı eklenirse, sıkıntılı günler yaşanabilir. Kayserispor şu dönemde toplayabildiği kadar puan toplamak zorunda. Uzun ve zorlu bir maraton var. Transferler yapılsa da yine eski oyunculardan medet umuluyor. Şuan için gözle görülür bir sıkıntı olmasa da ilerisi için bunu söylemek mümkün değil. 
Takımın biran önce toparlanması lazım. Bu milli ara takım için ilaç gibi oldu. Sakatlıklar düzeldi. Takımın en önemli oyuncularından Cardoso yeniden bu hafta kadroda yer alabilir. 2,5 ay gibi uzun bir aradan sonra Rize maçında kadroda yer alır. Yüksek ihtimalle ikinci yarıda oyuna dahil edilir. Kemen de tamamen toparladı diyebiliriz. Aynı şekilde Hosseini de sakatlığını atlattıktan sonra eski günlerine dönmesini bekliyoruz. 
Rizespor ile kritik bir maç oynanacak bugün... Recep Hoca'nın çok fazla kredisi yok. Bu nedenle takımın iyi bir sonuç alması şart. Aksi takdirde Süper Lig'de hoca değişikliği kervanına katılması oldukça muhtemel...
Ben de erken hoca değişikliklerine karşıyım. Ancak Kayserispor'un oyunundaki bu büyük düşüş bazı şeylerin değişmesine neden olabilir. Bu nedenle Kayserispor'un mutlak suretle kazanması lazım.
 

Yazarın Diğer Yazıları