Muhammed Kösedağ

Baltayı Taşa Vurdun Ali Başkan!

Muhammed Kösedağ

Kayserispor'da gidişat kötü... Son olarak Trabzon karşısında, sahada direnci düşük bir takım izledik. Oyuncuların üzerinde adeta ölü toprağı var. Ölüm kalım haftalarına girilen şu dönemde futbolcuların bu bitkinliği Kayserispor’u geri dönüşü olmayan bir yola itebilir.

Takımın durumu çok sıkıntılı ki, gol atamayan takımın nasıl puan kazanacağını, kazanılamayan puanla nasıl ligde kalınacağını varın siz hesap edin...

Ligde bitime 5 hafta kaldı. Hepsi de birbirinden kritik 90 dakikalar...

Kayserispor son yıllarda 'ligde kalma' konusunda oldukça tecrübelendi aslında. 

Bu senaryoları çok yaşadı Kayserispor taraftarı. Çok direkten döndü. Netice olarak hepsinde de takım bir şekilde ligde kaldı. Tabii futbolda hiçbir şey kesin değildir. Hiç hesapta olmayan takımların düştüğüne şahit olduk. O yüzden dikkatli olmak şart…

Kayserispor ‘kazanamayan takım’ alışkanlığından kurtulup, en azından maçlarından puanlar çıkarmalı…
Aksi halde işimiz çok çok zor.

BAŞKAN ÇAMLI BALTAYI TAŞA VURDU!

Kayserispor’un genel durumundan ziyade konuşulması gereken asıl noktaya gelmek istiyorum…

Kayserispor’da mevcut başkan Ali Çamlı geldiğinden beri saygı duyulacak işler yaptı. Kayserispor’u da çok sevdiği belli. Takım için bir şeyler yapmaya çalışıyor ve yapıyor da… 

Kayserispor’a 'bir gram' faydası olandan Allah razı olsun.
Bugüne kadar eleştirel bir yazı yazmadım kendisiyle ilgili ama son yaptığı açıklamayla adeta baltayı taşa vurdu. 
Açıklamasından bir kesit beni ve benim gibi birçok kişiyi rahatsız etti. 
Başkan Çamlı'nın ifadesi şu şekilde: “Benim azmimi kırarlarsa, sahada bir Kayserispor görüp göremeyeceklerini bu seyirci kendisi düşünecek.”

Kayserispor Anadolu’nun en köklü kulüplerinden biridir. Yıllarca 1. Lig ve Süper Lig’de mücadele etmiş, binlerce sporcu yetiştirmiş, çok önemli isimleri kadrosuna katmış, parlattığı yıldızları önemli kulüplere satmış, Avrupa ve Türkiye kupası bulunan, birçok gencin oynama hayali olan, taraftar sayısı her geçen gün artan ve en önemlisi Kayseri’nin göz bebeği bir takımdır. 

Bu takımdan çok başkanlar, yöneticiler, hocalar ve sporcular geldi, geçti. 58 yıllık kulüp hala dimdik ayakta ve ayakta kalmaya devam edecek. Hiç kimse Kayserispor’dan üstün değildir. Kayserispor’un sahibi Kayseri’dir ve taraftardır. Bu takım hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Kalmayacağı gibi kimsenin de tekelinde değil.

Ali Başkan’ın bu açıklaması son derece talihsiz bir açıklama olmuş… 

Evet Kayserispor’a emeği yadsınamaz ancak, hiçbir şeyi de tek başına yaptığı söylenemez. Tahta kapalıyken neredeyse her açıklamasına “Haseki Bakan, Hulusi Paşa, Memduh Başkan, Baki Vekil…” isimleriyle başlayan Çamlı, şimdi ne hikmetse “Ben olmazsam” ifadelerini kullanmaya başladı. 

Bu tür açıklamalar son derece gereksiz. Ali Çamlı taraftarlarca sevilen bir başkanken, yaptığı son açıklamayla adeta cephe aldı. Yıllarca birçok takımın başkanı, taraftarlarını bu şekilde tehdit etti ve hepsinin sonu belli. 

Tribünlerden söylenen bir söz vardır: “kravatlılar gider atkılılar kalır”.
Bu durum yıllarca tezahür etmiştir. Kulaklara küpe ola…

Yineliyorum, Kayserispor 58 yıllık tarihe sahip Anadolu’nun önde gelen ve Kayseri’nin gözbebeği bir kulüptür. 

Kimse kendini Kayserispor’un önünde tutmasın. 
 

Yorumlar 3
Duran Baykan 24 Nisan 2024 09:34

Hic kimse kusura bakmasin,Ali baskan gibi yuregini,mesaisini,aklini her seyini Kayserispor a veren baskan, ben kendi sahsima,gormedim son 10 senede.Berna baskan cok emek ve para verdi,fakat tecrubesizliliginin kurbani oldu,berna hanim yanlis yonlendirildi o yuzden basarisiz oldu.Ali baskan tecrubeleriyle goturuyor bu isi.Hic bir baskan bu borclarin altindan kalkamazlardi.

AZIZ 22 Nisan 2024 00:10

cok guzel analiz tebrik ediyorum sizi

Erciyesdagi 21 Nisan 2024 20:18

Aynen.100 de yuz dogru.goruslerinize katiliyorum dogru tespitler analizleriniz selamlar hollanda

Yazarın Diğer Yazıları