Kemal Gönen

Para ile satılan vekillikler

Kemal Gönen

Listeler açıklandı çalkantılar baş gösterdi ortalık bir türlü durulmuyor.
Bombanın pimini İyi Parti’nin kurucularından ve üst yönetiminden olan Aytun Çıray çekti; “baraj altında olan partimizin oylarını yükseltmek için çalışacağım” diyerek, FETÖ’cü isimlerin partiden aday gösterildiğini söyleyerek tepki gösterdi. 
Ordu 1. Sıradan aday gösterilen İdris Naim Şahin’in FETÖ’cü olduğunu ima ederek tepki gösterirken, Elazığ 1. Sırada Fetullah’a Allah dostu diyen biri olduğunu iddia etti. 
Gaziantep 1. Sıraya sosyal medya paylaşımlarında adeta uyuşturucu kullanıyormuş gibi küfürler eden birini getirmişler, peki ne yapılmak isteniyor? Sözde temayül yoklamaları ile liyakatlıların tasfiye edildiğini söylemiş. 
Çıray’ın bu çıkışının ardından önemli bir tepki de Meral Akşener in danışmanı, hemşehrimiz ve milletvekili adayı olup listede yer bulamayan Hasan Sami Özvarinli’den geldi. 
Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Özvarinli ; 
“İktidar olmak, ülkeyi yönetmeye talip olmak ciddiyet ister.
Sosyal medyası yerine kesesine baktığınız insanları milletvekili yaparsanız herkes gerçekleri anlar. 
Ama gün gelir hiçbir şey gizli kalmaz. Çünkü memleket evlatları her yerde vazifesini yapmıştır ve yapacaktır” diyerek tepkisini gösteren Özvarinli benzer isimlere dikkat çekmiş. 
“ Ben olsam HDP ile görüşüp İçişleri Bakanlığı verirdim” diyen Gaziantep 1. Sıra adayı Mustafa Gürban’ın aday yapılmasına tepki göstererek “ Böyle bir kişi Türk Milletini temsil edemez” açıklamasını yapmış. 
Ayrıca Ankara 1. Sıra Adayı Adnan Beker’in aday olarak açıklanmasına tepki göstererek; 
“Adnan Beker
Organize suç örgütü üyesi
Rüşvet ve kaçak kömür tüccarı
Yağma, kumar, rüşvet, çek-senet tahsilatı ve tefecilik dahil geniş suç portföyü” diyerek bu ismin Ankara gibi bir şehirde 1. Sıradan aday gösterilmesini eleştirmiş. 
Bir takipçisinin “aday gösterilmediğiniz için bunları söylüyorsunuz ayıp” tepkisine; “ işin merkezinde bilgiye sahip birisi olarak midem kaldırmadı hepsi bu” cevabını vermiş. 
İyi parti camiasında Meral Akşener’in eşi ve oğlunun milletvekili listelerinde hayli etkili olduğu konuşulan bir durum. Yine akrabası ve milletvekili olan Ümit Dikbayır liste hazırlama aşamasında son toplantıda Koray Aydın ve Meral Akşener ile birlikte masada bulunan üç isimden biri idi. 
Teşkilatlar, aday adayları, hatta mevcut adaylar duruma çok tepkili. İstifa edenler, etmeyi düşünenler, midesi bulananlar ne ararsanız var. 
Şanlıurfa’da adaylık dosyasını geri çeken 4 isimden biri olan il başkan yardımcısı Abdullah Tüysüz “ Benim adaylığı para ile satan partide bu saatten sonra işim olmaz” diyerek istifa ettiğini duyurmuştu. 
Yine bir aday ile ilgili haber sitelerine bir haber düştü; İyi Parti’nin İstanbul 3. Bölge 2. Sıra adayı Seyithan İzsiz’in Ege Üniversitesi’nde şehit edilen Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katili olan Nurullah Semo’ya burs verdiği ortaya çıktı. 
Her fırsatta Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu dilinden düşürmeyen Meral Akşener, Fırat’ın şehit edildiği ve kabrinin bulunduğu İzmir adayı olan Müsavat Dervişoğlu, partinin en etkili isimlerinden MHP eski genel başkan yardımcısı olan Koray Aydın gibi isimler bu söylenenler hakkında ne düşünüyorlar ve bu isimler ile birlikte Gazi Meclis te aynı sıralarda nasıl oturacaklar merak ediyoruz. 
Evet sayın Hasan Sami Özvarinli, aynen söylediğiniz gibi yaşananlar ve anlatılanlar son derece mide bulandırıcı. Partiye hala kontenjanından girip, hiç bir özelliği olmamasına rağmen yıldızı parlayan ve genel merkezde KASA diye tabir edilen insanlar, yüklü meblağlar karşılığında satılan milletvekilliği sıraları iddiaları milleti yönetmeye talip olduğunu söyleyen bir partiye yakışmayan hareketler. 
FETÖ’cüler, terör seviciler, para pul sahibi adaylar listelerde cirit atıyor. Yine söylediğiniz gibi; Gün gelir hiçbir şey gizli kalmaz, memleket evlatları her yerde vazifesini yapmıştır ve yapacaktır!
 

Yazarın Diğer Yazıları