Azim Deniz

Seçimin kazananı MHP

Azim Deniz

KAZASIZ belasız bir seçimi daha geride bıraktık. Milletvekilliğini kazanan adayları tebrik edelim, sonuçta kısa zamanda gece gündüz büyük emek harcadılar.
Beklenen oldu mu, tahminler tuttu mu, anket şirketlerinin açıkladıkları sonuç, seçim sonuçlarına ne kadar yakın bunların hepsi ortaya çıktı.
Dedik ya ak koyun, kara koyun belli oldu.
Bu seçimin bana göre galibi Milliyetçi Hareket Partisi oldu. 
Pek çok kesim,  MHP’nin yüzde 7’ye düşürülen barajın altında kalacağını iddia ediyordu. Görünen o ki muhalefetin ne Sinan Ateş’in öldürülme olayını olumsuz propagandaya dönüştürmesi, ne de Devlet Bahçeli hakkında ki olumsuz suçlamalar MHP’nin oy oranını düşüremedi.
Kayseri’de ise MHP’de gerçekten Baki Ersoy rüzgârı esti. Baki Ersoy’un seçim çalışması, tüm ilçelerde MHP’nin oyunu arttırmasını sağladı. Ersoy vekilliği döneminde, toplumun her kesimine dokundu. Kayseri’nin tüm sorunlarında vardı ve her köşesini adımladı. MHP’nin oyunu arttırarak da amacına ulaşmış oldu. 
CHP’nin kahramanı ise Saadet Partisi adayı Mahmut Arıkan oldu. O da gecesini gündüzünü seçim çalışması ile geçirdi, halk da karşılık gördü. CHP’nin Kayseri teşkilatı il başkanından başlayarak berbattı. Eğer organize birbirine bağlı bir teşkilata sahip olsaydı, CHP’nin 3 milletvekili çıkarması içten bile değildi.
İYİ Parti’nin teşkilatı da CHP’nin teşkilatından geri kalmadı. İnanılmaz kötü, toplumdan uzak ve birbirinden kopuk bir teşkilat görmedim. Bu kadar sıkıntının üzerine bir de bütün aday adaylarını kıracak, küstürecek temayül gerçekleştirmesi işin tuzu biberi oldu.  İyi Parti’de tek çalışan aday vardı o da İlker Sungur’du. 
İlker Sungur’un emekleri zayi oldu. Başka bir partide bu performansı göstermiş olsa en az 1,5 milletvekili çıkartacak oyu alırdı. Ama maalesef diğer adayları ortada gören bile olmadı.
Genele bakarsanız bu seçimde Ak Parti yine kazanmış görünüyor. Kayseri Ak Parti teşkilatının çok yoğun profesyonel ekip ruhu ile çalışmasına rağmen, Kayseri genelinde en az %10 ila %15 oy oranında azalma oldu. Bunların detaylarını yarın ki köşe yazımda dile getireceğim. 
Meclis seçimleri tamam, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise 2. tura kalmış oldu. Tekrar kazananlara başarılar diliyor, ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı hizmetler yapmalarını bekliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları