Azim Deniz

Adam kazandı

Azim Deniz

Allah’a şükürler olsun 2023 seçimleri kazasız belasız sonuçlandı.
Münferit ufak tefek olaylar olmuştur. Provokatörlerin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar,  kulaktan kulağa seçim sonrası büyük olaylar yaşanacak fısıltıların hiçbiri gerçekleşmedi.
Milletimiz demokrasi bilinci ile sandığa gitti oyunu verdi. Sandıklar açıldı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan oldu.
Seçim sonuçları ülkemiz milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı uğurlu olsun.
Erdoğan bu güne kadar girdiği seçimlerin hepsinden zaferle çıktı. Ülkelerin içerisinde bu kadar başarı yakalamış ikinci bir lider zor bulunur. 
Erdoğan’ın işi gerçekten zor…
Ülkemizin, milletimizin ve içinde bulunduğumuz coğrafyadaki ülkelerin bizleri ilgilendiren çok önemli sorunları var.
Erdoğan, zirve yapan enflasyon, geçim sıkıntısı, dövizde aşırı yükseliş gibi ekonomik sıkıntıları çözmek için ekonomiyi, gözlerinden ışık saçtığını zanneden tiyatrocular yerine, Ak Parti’nin ilk yıllarındaki gibi sağlam ekonomi kadrosuna teslim etmelidir.
Göçmen konusu da şuan başlı başına bir sorun! Komşu ülkelerle ilişkilerin nasıl düzeltileceği, Rusya -  Ukrayna savaşının ülkemize doğrudan ve dolaylı etkileri de dikkatle takip edilip, tedbir alınması gereken bir durum.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine oy vermeyen, kendisi gibi düşünmeyen %47,84’lük ciddi bir kesim olduğunu unutmamalıdır.  Erdoğan tüm kadrosu ile etüt edip, kendisi gibi düşünmeyen kendisine oy vermeyen insanların istekleri ve taleplerini anlayıp, makul olanları çözmeye çalışarak onların da gönlünü almalıdır. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm insanların Cumhurbaşkanı olduğunu göstermiş olur.
Kemal Kılıçdaroğlu’na gelince
Olmayınca olmuyor...  Ne yaparsan yap olmuyor! Kemal Kılıçdaroğlu her yolu denedi, kendi gibi düşünmeyen, hatta yüzde yüz farklı düşünen partilerin genel başkanları ile ittifak kurdu fakat yine olmadı. Oyları %1’i geçmeyen partilere kırk tane milletvekili verdi. Aslında CHP’yi de içten içe bitirdi.
Cumhur İttifakı liderlerinin, teröre destek veren siyasi partinin millet ittifakının gizli ortağı olduğu yönündeki suçlamalara karşı, Türk milletini tatmin ve ikna edecek açıklama yapamadı. 
FETÖ ve PKK yandaşlarına listelerde yer verdi. Örgüt liderini cezaevinden çıkartacaklarını söylerken, FETÖ den atılanları yeniden görevlerine dönmelerini sağlayacaklarını belirtti.   
Türk insanının en çok değer verdiği, yerli ve milli üretimlere destek vereceğini söylemektense, İHA - SİHA gibi teknolojilerin üretimini durdurmaktan bahsederek daha fazla tepki aldı. En azından niyeti öyle olmasa bile yerli milli üretimle ilgili projelerini topluma anlatamadı.
Parti genel merkezinde, ittifak kurduğu partilerin liderleri ile beraber hareket etti ancak, şehirlerdeki parti teşkilatları bırakın diğer parti teşkilatları ile ortak çalışmayı, kendi teşkilatları içerisinde bile birlik beraberliği sağlayamadı.
Kısacası Türk toplumu ne Millet İttifakı’nın iktidarına, nede Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasına itibar etmedi.
Seçim sonuçları muhalefet partilerine ne getirir derseniz?
Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar mücadelemiz devam edecek dese de, 12 seçim kaybederek partisinin başında lider olarak durması zor görünüyor. 
Ümit Özdağ, şuan ki halinden ne ileriye gider ne de geri kalır. Bulunduğu en iyi noktada…
Muharrem İnce ise siyaseten erken tükenen liderler arasında yerini aldı.
Cumhurbaşkanı Sinan Oğan’a bir görev vermez ise oda başlamadan biten siyasi liderler listesine adını yazdıracaktır.
Meral Akşener, eline geçen fırsatı değerlendiremeyen bir lider oldu. Millet İttifakı’ndan ayrıldığında en az 2-3 puan daha oyunu arttırdığı konuşulurken, ertesi gün masaya tekrar dönmesi ile hem kendine, hem de Millet İttifakı’na ciddi zarar verdi. İYİ parti içerisinde de Meral Akşener’in konumu sorgulanacaktır.
Allah hayırlı uzun ömür versin. Birçok lider yaş itibari ile önümüzdeki genel seçimlerde siyasette olmayacak gibi görülüyor. Anlayacağınız bir sonraki seçimlerde,  yepyeni yüzler, yeni siyasi figürler ortaya çıkacaktır.
2023 seçimlerinin yeniden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları