Ahmet Taş

İstanbul gezi izlenimleri-2

Ahmet Taş

Şehzade Camii ziyaretinden sonra Mimar Sinan'ın kalfalık eserim dediği Süleymaniye Camii'ni ziyaret edip bilgiler aldık. İkindi namazını cemaatle burada eda ettik. Gerek Şehzade gerek Süleymaniye Camileri gerçekten görülmeye değer şaheserler. Allah yapanlardan, yaptıranlardan, yaşatanlardan içinde ibadet edenlerden razı olsun.

Süleymaniye Camii'ni bize anlatan rehberimiz Resul Bey burada Sultanahmet Camii ve Ayasofya Camii Kebiri hakkında da özet bilgiler verdikten sonra bizden ayrıldı, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz de arabamıza binerek Sultanahmet Camii'ni ziyaret, Ayasofya'da akşam namazı için hareket ettik.

Sultanahmet Camii de gerçekten bir şaheser. Burayı da yapan, yaptıran, yaşatan ve ibadet edenlerden Allah razı olsun. Burayı ziyaretin ardından Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethinde kiliseden camiye çevirdiği, cumhuriyet döneminde müzeye çevrilen, birkaç yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleri ile yüzyıla yakın bir zaman sonra yeniden camiye çevrilip müminler ile buluşan Ayasofya Camii Kebirinde huşu içinde akşam namazını eda ettik, Allah kabul etsin.
Gezimizin bu günlük bölümü henüz bitmemişti. Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinde uğramamak ve değerli şube başkanı hemşerimiz Mahmut Bıyıklıya selam vermemek olmazdı. Sağ olsun Mahmut başkan ve Erguvan Yayınevi sahibi Mekki Yassıkaya bizi güler yüzle karşıladılar, yemek ikramında bulundular , çay ikram ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Yazarlar Birliği İstanbul Şubesini ziyaretin ardından yatsı namazını da Ayasofya'da eda etmenin ardından istirahat için konaklayacağımız Küçükçekmece öğretmenevine geçtik. Oldukça yorulmuştuk hemen istirahate çekildik.

16 Eylül Cumartesi yorgunluğunu atmış olarak 17 Eylül pazar gününe uyandık. Sabah namazının ardından biraz daha dinlenmenin ardından sabah saat 08.00 – 09.00 civarı yapılan kahvaltıyı müteakip 9.30'da arabamızla gezi turuna yeniden başladık. Eminönü iskele meydanında yaptığımız gezintinin ardından saat 11.00'de Cemal Kaptan'ın teknesi ile deniz turuna başladık. Yudumladığımız çaylar eşliğinde Galataport, Dolmabahçe Sarayı, Üsküdar Kız Kulesi dahil boğaz üzerine dizilmiş birçok güzel tarih mirasını seyrederek güzel keyifli bir tekne turu gerçekleştirdik.
Tekne turunun akabinde sıra Taksim Camiinde namaz kılmaya gelmişti. Uzun yıllar dinden uzak bazı kesimlerin yapımına karşı çıktığı Taksim Camii ve külliyesi güzel bir eser olmuş. Yapan, vesile olan ve yaşatanlardan Allah razı olsun. Burada huşu içinde kıldığımız öğle namazını müteakip meşhur İstiklal Caddesinde gezi ekibimizle dolaştık, insan manzaralarını seyrettik.

Taksim Camii ziyareti sonrası sıra Büyük Aile Platformunun Saraçhane Parkı'nda bugün yapacağı aileyi koruma, fıtratı koruma mitingine katılmak, destek vermeye gelmişti sıra. Ekibimizle birlikte Saraçhane Parkı'nın yolunu tuttuk. Düzenleyenlerden, destek verenlerden, katılanlardan Allah razı olsun. Sessiz ama anlamlı bir mitingin ardından Saraçhane'den Beyazıt Meydanına kadar sessiz ama anlamlı bir yürüyüş yapıldı hamdolsun. Fıtratı bozmak, kutsal aile yapısını bozmak isteyenlere anlamlı bir mesaj verilmiş oldu.
 

Yazarın Diğer Yazıları