'Yatırım Yapan Zarara Uğrayacak'

Son dönemde birçok vatandaş, ekonomik belirsizliklerin artmasıyla birlikte altın, döviz ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yönelmiş durumda, Ekonomist Selçuk Geçer, o yatırım aracını kullananların zarar edeceğini açıkladı. Detaylar haberimizde…

'Yatırım Yapan Zarara Uğrayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde birçok vatandaş, ekonomik belirsizliklerin artmasıyla birlikte altın, döviz ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yönelmiş durumda, Ancak, Ekonomist Selçuk Geçer, o yatırım aracını kullananların zarar edeceğini açıkladı.

'Yatırım Yapan Zarara Uğrayacak'

Kripto Para Piyasası Endişe Veriyor

Son dönemde dolar/TL kuru tahminleriyle gündemde olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in yaşadığı düşüşe ilişkin yatırımcıları uyardı. Geçer'in açıklamalarına göre, Bitcoin'in son dönemde yaşadığı sert düşüşler ve Amerika Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmemesi, yatırımcıların tedirgin olmasına yol açtı.

Bitcoin, geçtiğimiz yıl önce 29 bin dolar seviyelerinden 74 bin dolara kadar yükselerek yüzde 100'lük bir artış yaşamıştı. Ancak son dönemde yaşanan satış baskısı, Bitcoin'in değerinde ciddi düşüşlere sebep oldu. Geçer, canlı yayında yaptığı açıklamada, Bitcoin'in 40 bin dolar seviyelerine kadar düşebileceğini belirtti.

Geçer, Bitcoin ve diğer kripto paraların kısa vadede bir geri çekilme yaşayabileceğini ancak orta ve uzun vadede yüksek seviyelere ulaşabileceğini ifade etti. Ayrıca, Bitcoin'in ödül yarılanması olarak adlandırılan Halving dönemine girmesiyle birlikte fiyatın yükselme eğiliminde olabileceğini dile getirdi.