Yaşlı aylığı ne kadar oldu?

Kayseri'de sosyal yardım aylığı alan yaşlı vatandaşların aldıkları aylık ödemelere de zam yapıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı. Yeni yaşlı aylığında artış ne kadar ? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Yaşlı aylığı ne kadar oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur ve emekli maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle birlikte yaşlı aylığı alan vatandaşlar için de sosyal yardım modelleri kapsamında yazılı açıklama yaptı.

Kayseri’de yaşlı aylığı alan vatandaşlar yeni aylıklarını 351 lira zamlı alacak. Bakan Göktaş, sosyal hizmet modelleriyle düşük gelirli bireylerin ihtiyaçlarının da gözetilerek kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonuyla bu düzenlemenin yapıldığını belirtti.

Düşük gelirli ve dezavantajlı vatandaşların çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleriyle desteklendiğini ifade eden Göktaş; temmuz zamları sonrası sosyal yardım programlarının da aylık maaşlarına gereken ödemelerin de artırıldığını bildirdi.

Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında: "Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1997 liradan 2 bin 348 liraya, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1594 liradan 1874 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2 bin 392 liradan 2 bin 811 liraya yükseldi. Diğer yandan 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1594 liradan 1874 liraya, hafif silikozis aylığı 3 bin 445 liradan 4 bin 50 liraya, orta silikozis aylığı 3 bin 938 liradan 4 bin 629 liraya, ağır silikozis aylığı ise 4 bin 388 liradan 5 bin 158 liraya çıktı” ifadelerine ek olarak; “Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim "dedi.

AK Parti Genel merkezi tarafından yayımlanan “81 İl İcraat Kitabı”nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının verilerine de yer verilmişti. Buna verielre göre, 2022 yılında Kayseri genelinde sosyal yardımlardan faydalanan hane sayısı 65 bin 884, sosyal yardım tutarı ise 951,4 milyon lira olduğu belirtilmişti.