Yaş sınırı uygulaması uzatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yük ve yolcu taşımacılığında yaş sınırı uygulamasını uzattı. Peki, Yaş sınırını hangi tarihe kadar uzatıldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Yaş sınırı uygulaması uzatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kovid-19 salgını, normalleşme süreciyle artan ticaret hacmi, ticaret koridorlarında değişme gibi nedenlerle yük ve yolcu taşımacılığında sürücü ihtiyacını karşılamak amacıyla yaş sınırı uygulamasını uzatıldığını duyurdu. 

‘Sektörde sürücü ihtiyacı doğdu’

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ‘Ticari araç sürücülerinin yaş sınırı, 2022 yılı başında 66'dan 69'a çıkarılmıştı. Ancak, Kovid-19 salgınının etkisiyle artan ticaret hacmi ve ticaret koridorlarında yaşanan değişimler nedeniyle sektörde sürücü ihtiyacı doğdu. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla, yaş sınırı uygulamasının 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi’ denildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sürücülerin eğitimini olumsuz etkilemesinden dolayı sektörde yeni sürücü arzı yetersiz kaldı.

Açıklamada, yaş sınırı uygulamasının uzatılmasının, sektörde istihdam ve hizmet kalitesinin korunmasına katkı sağlayacağı belirtildi. Bu karar, ticari araç sürücüleri ve sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Sektör temsilcileri, kararın, sürücü ihtiyacını karşılayarak sektörde istikrarı sağlayacağını ifade ettiler.